Toch wel even spannend! Ondanks dat ik er vroeger al van droomde om schrijfster te worden. Nu is daar ineens het grote publiek. Want eerlijk is eerlijk in mijn kinderjaren kwamen mijn teksten kwamen niet verder dan vriendinnenboekjes, poëzie albums of op mijn hoogtepunt de schoolkrant.

Zoals bij veel jonge kinderen hield ook mijn droom over de toekomst niet op bij het beroep van schrijfster. Stewardess, dierenarts, juf, als ook de wens om Tina Turner te worden, het kwam allemaal voorbij!

Ik denk dan ook dat de vraag ‘Wat wil je later worden’ bij mij jaarlijks, soms zelfs maandelijks, een ander antwoord kon verwachten. En tegenwoordig stel ik mezelf die vraag nog steeds.
 

‘Anke wat wil jij later worden?’

De kans om door te leren of mezelf om te scholen is er nog steeds.
Vaak kwam ik bij het beantwoorden van deze vraag op het besef dat ik tevreden ben met waar ik nu sta. Maar onlangs waren daar ineens kriebels, hersenkronkels en weer mooie dromen. Zijn het de donkere winterdagen die mij een beetje somber maken en mij aan het twijfelen brengen? Of is het juist de magie rond de feestdagen die mij het gevoel geven dat alles mogelijk is. Ik weet het zo net nog niet.
Wel weet ik zeker dat ik zin heb om weer een stapje verder te gaan in mijn carrière en me breder te gaan oriënteren.
 

Hulp van een professional

Maar ja, waar begin je dan? Het is best lastig om alle opties te overzien, de haalbaarheid daarvan in te schatten én überhaupt de stap naar de schoolbanken te gaan maken. Gelukkig, krijg ik sinds kort hulp hierbij.
Samen met een loopbaancoach breng ik mijn wensen en ideeën in kaart. Met haar kijk ik naar de mogelijkheden binnen mijn huidige functie. Of wellicht concluderen we later dat iets anders beter bij me zal passen? Ik ben benieuwd!
 
Kom je tot de conclusie dat jij, net als ik, behoefte heb aan hulp om deze vragen te kunnen beantwoorden? Én heb je interesse om hier met een loopbaancoach over te praten?
Bezoek dan ons platform Pitstop en kom in contact met een van mijn collega’s.
 

Wijze woorden van Tina

Stap uit je comfortzone als je toe bent aan een nieuw avontuur.
Doe dat, wat jou gelukkig maakt!
Want zoals Tina zingt ‘You're simply the best, better than all the rest’!
Anke Schilderink

Anke Schilderink

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!