Door Yvette de Jong op 7 mei 2018

Droombaan

Ze kwamen kijken voor een eventuele baan als vrachtwagenchauffeur. Iedereen weet dat er een tekort is. Met de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur heb je nu de kans van je leven om met subsidie je rijbewijs te halen. Je moet hiervoor wel eerst een intake en een testdag doorstaan.

Relax

Leuke en diverse gesprekken gevoerd over het werken in onze sector. 
Het viel me op dat het voor veel mensen hun PASSIE is. Of je nu op de wagen zit of alleen op een mobiele kraan zit. 
Het kon ook het weer zijn dat de mensen enthousiast reageerden. Het zonnetje scheen en die paar druppels die gevallen zijn, voegden aan deze dag helemaal niets toe. Het bleef een dag waar mensen het naar hun zin hadden en even langskwamen. 
Blog-Yvette-(1).PNG

Inkomen

Ook mensen gesproken die aan het oriënteren zijn voor hun zoon of dochter. Er is zoveel keus, wat ga je doen? Informeren voor een BBL/BOL opleiding in onze sector kan altijd. Dus ook zij gingen met informatie naar huis.    

Een gezin waarvan opa (nu met pensioen), zoon, zwager, zus, in de transport en logistiek hebben gewerkt of werken, de (klein)kinderen die een BOL opleiding doen. Zo leuk om hun verhalen te horen. 

Verandering

En tja, de meesten van ons moeten tot 67 door. Dus daar hebben we de bezoekers ook over gevraagd aan de hand van de DRIVE Top 5 dat staat voor Droombaan, Relax, Inkomen, Verandering en Energie. Bewustwording daar gaat het om. 

Een enkeling vertelde dat hij de inzetbaarheidscheck heeft ingevuld en dat hij een coach heeft gehad. Goed om te horen dat hij hiermee geholpen was. 

Een ander vertelde dat hij ons kent van de branche RI&E waarvan het bedrijf gebruik heeft gemaakt.

Energie

Ik word er zelf helemaal enthousiast van als ik de verhalen hoor. Wat is het toch mooi om van je PASSIE je baan te maken. 

Blog-Energie-Yvette.PNG
 
Ken jij ons nog niet? 
Kijk voor meer Dagen van de Logistiek op onze evenementenagenda op onze website. Als je in de buurt bent, kom dan eens langs, dan stellen we ons aan je voor. Maar ook als je ons wel kent, ben je van harte welkom voor een praatje.

Bedankt voor jullie verhalen en tot ziens!
 
Yvette de Jong

Yvette de Jong

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!