Door Peter Lanza op 16 juli 2020

De zoons, jong en gedreven, hebben de dagelijkse bedrijfsvoering van pa overgenomen. Zij hebben een moderne en frisse kijk op de (arbeids)markt. Het bedrijf wil met duurzame inzetbaarheid (DI) aan de slag. 

Na meerdere gesprekken over het thema met één van de zoons en de HR medewerker is deze managementsessie gepland. We gaan dieper in op de ‘beleving’ van duurzame inzetbaarheid binnen het bedrijf. We willen commitment en tegelijkertijd toetsen of het bedrijf er ook echt klaar voor is. De MT leden, waaronder een aantal familieleden, schuiven aan. En, geheel onverwacht, ook pa. Wij moeten even schakelen. We hadden toch begrepen dat hij niet meer actief was binnen het bedrijf? Hoe kijkt hij tegen het thema aan? Als onze initiatieven niet op het hoogste niveau geborgd zijn en gedragen worden dan lopen we een risico. 
 

Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor jou?

In het voorstelrondje stellen we de vraag wat DI voor een ieder betekent. “Tevreden werknemers”, roept iemand. “Maar de werkgever moet ook tevreden zijn”, zegt pa direct. Wij zijn op onze hoede. Het thema ligt bij de oudere generatie nog gevoelig. En pa behoort duidelijk tot die  generatie.  Maar niets blijkt minder waar. In de discussie die daarop volgt ontpopt pa zich als een man met visie. Zijn bijdrage is zelfs onderscheidend ten opzichte van zijn MT leden ( inclusief de zoons). 

Nu hebben wij een andere uitdaging. Dit is de man die we moeten hebben om het initiatief te ‘dragen’.  Zonder hem lopen we juist risico vermoeden we. Maar hoe brengen we dat bij onze gesprekspartners? Accepteren zij dit? En wordt het niet te persoonlijk opgevat?

We gaan voor tevreden werknemers, maar ook de werkgever moet tevreden zijn...

We besluiten om een vervolgafspraak alleen met pa te maken. Om de rolverdeling duidelijk af te stemmen. Dat pakt goed uit. Nu staat niets een succesvol traject meer in de weg 😉


 
Peter Lanza

Peter Lanza

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!