Door José van Lieshout op 27 november 2017

Als je aan je werk begint ben je meestal enthousiast en heb je er lol in. Ga je na 20 jaar met evenveel enthousiasme naar je werk? Wat doe je zelf om je werk leuk te houden? 

Bij mijn vorige werk hadden we diverse reorganisaties. Sommige collega’s klaagden daar voortdurend over. Het chagrijn droop er vanaf. Dat werkte heel besmettelijk. Voor je het weet, word je zelf ook chagrijnig.  Ik meed deze collega’s en zocht collega’s op die enthousiasme en plezier uitstraalden. Dat werkt namelijk ook besmettelijk. En zo kreeg ik weer meer plezier in mijn werk. 

Ik sprak laatst een chauffeur die vertelde dat zijn planner steeds geen rekening houdt met zijn wensen voor vrijaf. Sterker nog: er werd heel vervelend gereageerd toen hij een dag vrij vroeg omdat hij naar een begrafenis wilde. Hij had dit besproken. Maar er veranderde niets. Toen ik hem vroeg of hij er weleens over had gedacht om ergens anders te gaan werken zei hij dat het bij alle transportbedrijven hetzelfde was. Dat laatste betwijfel ik. Ik hoor gelukkig ook veel andere verhalen. Je zou het op zijn minst eens kunnen uitzoeken, denk ik. Zeker in deze tijden van krapte kunnen bedrijven goede chauffeurs altijd gebruiken. Over redelijke wensen valt toch altijd te praten? Dat kan een hoop werkplezier schelen.

Wil je weten hoe je ervoor staat? Vul dan de inzetbaarheidscheck in. In deze check staan ook vragen over werkplezier en bevlogenheid. Als blijkt dat je werkplezier beter kan, dan kun je daar ook hulp bij krijgen. Dat kost je helemaal niks. 

Ik ben benieuwd naar jouw tips om werkplezier te houden. Stuur je me een mail?
 
José van Lieshout

José van Lieshout

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!