Op dit moment werken we weer bijna allemaal thuis en spreek ik de leerlingen hooguit via de telefoon, of beter gezegd via hun medium: “Whatsapp”.
            
Wat ik voornamelijk van de leerlingen meekrijg, is dat ze mede door alle maatregelen een gebrek aan inspiratie hebben. Neem bijvoorbeeld de online lessen, het is natuurlijk wel erg makkelijk om niet in te loggen. Natuurlijk weten ze dat ze deze lessen moeten volgen, maar    soms ontbreekt het ze simpelweg aan inspiratie om dit te doen. 

Uiteraard probeer ik de leerlingen aan te sporen en te motiveren om wel deel te nemen aan de online lessen. De opdrachten juist nu te maken, omdat ze er nu meer tijd voor hebben. Maar ik begrijp ook heel goed dat deze doelgroep er anders over denkt en dat ze denken nog tijd genoeg te hebben om hun inspiratie te vinden in de rest van het schooljaar.

Persoonlijk merk ik ook dat het krijgen van inspiratie lastig is in deze bijzondere tijd. Zo is er bijvoorbeeld genoeg tijd om ’s-avonds te sporten, maar ook daar laat ik wel eens een steekje vallen. Waar ik wel veel inspiratie van krijg, zijn de weekenden waarin de ouderwetse spelletjesmiddag weer terug is in ons gezin. Maar daar hoef ik bij de leerlingen natuurlijk niet mee aan te komen….

STL organiseert meerdere webinars voor de praktijkopleiders in onze sector. En daar komt, onder andere, het inspireren van jongeren ook aan bod. Geïnteresseerd? Via onze website kunnen praktijkopleiders zich aanmelden voor één of meerdere webinars.

Mocht jij overigens tips hebben om de jongens en meiden te inspireren, zijn deze uiteraard van harte welkom! Mail ze me maar!
Edward den Otter

Edward den Otter

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!