Door Hélène ten Heuvel op 22 november 2017

Leerwerktraject

Jaarlijks volgen veel jongeren een leerwerktraject via het Sectorinstituut om chauffeur wegvervoer te worden. Ook zij ervaren soms zoveel examenstress, dat zij daardoor zakken voor hun rijbewijs. Ze rijden goed, maar redden het niet en dat is niet goed voor het zelfvertrouwen.


Zelfvertrouwen

De inzet van trucksimulatie kan helpen bij het terug winnen van het zelfvertrouwen. Een trucksimulator is een echte vrachtwagencabine met een groot beeldscherm waarop virtueel allerlei wegsituaties worden getoond. In deze veilige leeromgeving traint een leerling dingen die hij/zij lastig vindt en kan dat eindeloos herhalen. De docent geeft positieve feedback. Vrijwel zonder uitzondering slagen de leerlingen na deze extra ‘1 op 1’ examentraining wel voor hun rijbewijs. In Tonmagazine (juni 2017) vertelt Claudia hoe zij dankzij de examentraining haar ‘C’ haalde. 


Ook last van examenstress?

Heb jij ook last van examenstress? Of werkt er een leerling op jouw bedrijf met examenstress? Laten we dan samen in gesprek gaan! Kijken of er misschien toch een oplossing is. Een oplossing voor zowel werkgever als werknemer.
Hélène ten Heuvel - De Gier

Hélène ten Heuvel - De Gier

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!