Door Linda de Marrocos op 9 maart 2021

Het eerste wat ik dacht was: “Dit kan ik niet”. De Nederlandse taal is altijd een onzeker puntje van me geweest. Desondanks wist mijn collega mij te overtuigen om te gaan bloggen.

Door mijn zwangerschapsverlof duurde het een tijdje voordat ik mijn eerste blog schreef. In de tussentijd kreeg ik wel iedere maand de blogs van andere collega’s te lezen. Mijn gedachtes sloegen op hol. Ik zag zulke mooie verhalen voorbij komen en dacht dit kan ik niet.  Echter, eenmaal ja gezegd kon ik voor mijn gevoel niet meer terug. En daarom vroeg ik mezelf af: “Wat is eigenlijk het ergste dat kan gebeuren”?


Eerste blog

Maanden van tevoren dacht ik al na over een thema. Toen deze bedacht was, kwam de volgende vraag:  “Hoe nu verder”? "Gewoon doen!" dacht ik. En ik begon met schrijven. Het ging mij beter af dan ik vooraf had gedacht. Ik stuurde het als eerst naar een collega die ik bewonder voor haar schrijfstijl. Ze had een paar kleine aanpassingen. Het was een feit, mijn eerste blog was af. Yes I did it!


Uit de comfortzone

Ik heb mijn eerste blog wel 10 keer gelezen! Voor sommige mensen is het misschien iets kleins, maar ik was zo trots op mezelf. Ik stapte uit mijn comfortzone en dat gaf mij zo’n goed gevoel. Dit ondanks al mijn onzekerheden. Het gaf mij meer zelfvertrouwen. Dit ga ik vaker doen!

Wil jij ook uit je comfortzone stappen en nieuwe dingen doen? Lees hieronder mijn tips:

  1. Doe het stapje voor stapje.
  2. Focus op de voordelen.
  3. Gewoon doen! Je kan het.
  4. Veroordeel jezelf niet. Je leert altijd.


Hulp

Wil je hulp om uit je comfortzone te komen? Bezoek onze website  en kom in contact met mij of één van mijn collega loopbaanbegeleiders. Wij helpen dagelijks mensen om deze stap te maken.