Door Anke Schilderink op 3 september 2020

Droomreis gepland

Backpacken met vriendlief door het mooie Vietnam. Ik zag mezelf al helemaal los gaan met het eten van loempia’s. Gevaarlijke scooterritjes door de bergen maken. En het leukste van in het buitenland zijn, onhandig gebarentaal spreken met de locals.


Geannuleerd

De clou kun je raden.  Zoals velen reeds is overkomen, werd deze reis geannuleerd. Wat een domper!
Laat ik vooropstellen dat ik deze maatregel begrijp. Ik wil COVID-19 niet verspreiden, en ik gun niemand dit virus. Maar ik gunde mezelf wel deze vakantie!
Ik was er kapot van. Ja noem me een klein kind of niet, maar een traantje heb ik zeker gelaten.
Al een tijdje zat ik niet lekker in mijn vel. Mijn energieniveau was vaak ver beneden peil net zoals mijn humeur! Ik liet mijn schouders letterlijk een beetje hangen, sliep al weken slecht en mijn innerlijke drive was even op.
 

Droomreis als reddingsboei

Die lang verwachte stoere vakantie. Ver weg van al het vertrouwde. Nog verder weg van stress en alle “moetjes” in mijn volle agenda. Deze geplande vakantie, was in mijn ogen de reddingsboei. Ik zei al weken tegen mezelf. Nog even en dan heb je vakantie Anke (hou vol!). Of, na mijn vakantie dan ga ik dingen anders doen. Ik had zelfs de illusie dat ik bij terugkomst van deze reis een totaal ander mens zou zijn geworden.


Mijn reis

De reis naar Vietnam die kwam er niet. Maar de reis die ik daadwerkelijk heb gemaakt was zeer waardevol. Ik ben gaan praten met een loopbaancoach over alle druk en onzekerheid die ik ervaarde. Noem het een dertigers dip of niet. Ik twijfelde ineens over alles. Soms dacht ik dat het werk gerelateerd was. De verbouwing van ons huis heb ik ook als reden gebombardeerd en ook mijn relatie was de klos. Alles en iedereen kreeg de schuld. Maar hoe hard ik ook zocht naar de oorzaak het onzekere gevoel, die onrust, de oplossing werd niet gevonden.
Samen met een coach ben ik die gedachtes gaan bundelen. En om een traject van maanden te verkorten naar 1 eindconclusie. Het spreekwoordelijke vingertje wees bij alles naar mezelf. Ikzelf was de oorzaak van deze onzekerheid en ook alleen ik was degene die dit kon oplossen.


De echte reddingsboei

Het is fijn om tegen iemand te praten die niet oordeelt. Iemand die niet raar kijkt als je mascara halverwege een verhaal via een traan op je wang belandt. Iemand die de juiste vragen weet te stellen. Iemand die je nieuwe inzichten geeft. Iemand die tijd maakt en heeft voor jou alleen!
Iemand die echt voelt als een reddingsboei die je met 2 handen flink beet pakt.


Ga ook op reis!

Herken jij jezelf ook maar een beetje in dit verhaal? Start dan je eigen reis en ontdek meer over de oorsprong van bepaalde gedachten. Leer meer over hoe om te gaan met bepaalde gevoelens. Of maak eindelijk de stappen privé of zakelijk die je verder gaan brengen.

Ondanks dat ik geen landgrens gepasseerd ben. Ben ik wel mijn eigen grenzen tegen gekomen. Ik weet nu veel beter wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan! En dat is zo fijn. Dat gun ik jou ook!


Check in

Bezoek onze website en kom in contact met een loopbaancoach die er voor zorgt dat deze spannende reis zo aangenaam mogelijk wordt! Met als eindbestemming een nog leukere versie van jezelf!
 
Liefs, Anke
 
Anke Schilderink

Anke Schilderink

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!