Waarom? Omdat zij voor mij het belangrijkst zijn! In een veranderde wereld met zoveel keus, zien ze soms door de bomen het bos niet meer. En…zij hebben de toekomst! Hoe cliché dat ook klinkt.  

Samenwerken

We hebben in de sector met uitstroom te maken. We zijn op zoek naar enthousiaste leerlingen om die vergrijzing aan te vullen. Tegen te gaan zou ik niet willen zeggen. Want werkervaring is hard nodig! Iedereen is hiervan op de hoogte, maar hoe doe je dat? Samenwerken is het toverwoord. En nu de praktijk nog….

Er wordt veel gedaan om de samenwerking tussen leerling, bedrijf, opleider en school te bevorderen. Theorie en praktijk staan soms ver van elkaar. 

Een paar voorbeelden van samenwerken wil ik noemen:

  • Afgelopen week ben ik in Zwolle geweest om een praktijkopleidersbijeenkomst voor te bereiden. Dit is een bijeenkomst voor begeleiders van leerlingen op school en in het bedrijf. 
  • Regelmatig organiseren wij samen met het Platform Transport en Logistiek docentenstagemiddagen bij transportbedrijven. Je kunt dan een kijkje nemen in de keuken.
  • Ook staan er dit jaar Jong Talent Events op de agenda. Een interactieve bijeenkomst voor transport en logistieke bedrijven, opleiders, en scholen. Ook hier staat het begeleiden van jongeren staat centraal. 

Begeleiding

Afgelopen zondag zag ik trouwens bij RTL Transportwereld een enthousiaste leerling aan het werk bij een transportbedrijf. Super leuk om te zien! Als je het gemist hebt, zou ik zeker even terug kijken. (Tip: zaterdag 16 februari is de herhaling om 17.00 uur op RTL 7.)

Vind jij het begeleiden van leerlingen ook belangrijk? Heb je voorbeelden van begeleiden van leerlingen? Of heb je voorbeelden van samenwerken t.g.v. de leerlingen? Laat het ons weten!
Yvette de Jong

Yvette de Jong

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!