Ik, die altijd alle antwoorden weet. Voor iedereen. Ja eigenlijk ook voor mijzelf. Ik raak de regie kwijt en dat voelt helemaal niet goed. Ik moet hier iets aan doen. En snel ook! Al die slapeloze nachten, ik trek het niet meer. Ik ga morgen een afspraak maken. Eerlijk vertellen wat mij dwars zit. Dat ik dolgraag wil, maar dat ik het niet meer kan. Als ik in gesprek ga, dan pak ik de regie weer terug. De regie over mijn leven.
 

Welkom in mijn wereld

Ik ben slechthorend. Welkom in mijn wereld. De wereld van grapjes waar je om lacht, terwijl je ze niet verstaat. De wereld van de hoortoestellen die niet kunnen wat ik wil. Én de wereld van enorme concentratie, omdat ik anders niet kan volgen wat er gezegd wordt.
Het is alweer ruim een half jaar geleden. Dat gesprek met mijn werkgever. Goed werkgeverschap is voortreffelijk ingevuld. Zo pak ik zelf weer de regie over mijn nieuwe wereld. Ik maak plannen voor een nieuwe toekomst. Kijk uit naar vervroegd pensioen en lange reizen. Ik geniet van de laatste maanden op het werk.
 

Ziekmelden uit machteloosheid?

Nee, ik heb me niet ziekgemeld in mijn tweestrijd. Ik heb andere uitdagingen gezocht én gevonden in mijn werk. Ik heb een werkgever die mij daar ook de ruimte voor geeft. Die voorstander is van een open dialoog. Wat het heel laagdrempelig maakt om in gesprek te gaan. Zo heb ik mijn tweestrijd overwonnen.
Toch kan ik me goed indenken dat zo’n tweestrijd leidt tot frequent verzuim. Baaldagen van machteloosheid. Ziekmakend tobben. Wat doe jij daarmee als werkgever en werknemer? Komen jullie er samen niet uit? Bel ons kantoor, mijn collega’s helpen je graag verder!
 
Sinds 1991 werk ik met veel plezier in het transport en houd ik mij bezig met opleiden, re-integreren en verzuim. Dit is mijn laatste blog, in december 2019 ga ik met vervroegd pensioen.