24 maart 2020

Ze wilde chauffeuse worden en de 2 jarige BBL (4 dagen werken en 1 dag naar school) opleiding gaan volgen. Tot zover niets vreemds aan maar het feit dat ze in Groningen woont, daar haar schooldag kan volgen en dan uiteindelijk in Oosterhout wil gaan werken vond ik op zijn minst opmerkelijk. Voor een ieder die volledig vertrouwd op de TomTom: het ligt een kleine 250 km uit elkaar.

Na een prima intake waarin ze duidelijk aangaf dat ze het lopende schooljaar een verkeerde studiekeuze had gemaakt, wist ze het nu zeker: ”Ik word vrachtwagenchauffeur”
Dat ze dan bij het Sectorinstituut aan het juiste adres was, kon ik haar natuurlijk haarfijn uitleggen. Overigens was dit helemaal niet nodig, omdat Leontien zeer goed voorbereid op de intake verscheen. Eerlijk gezegd, een hele leuke, positieve ervaring van mijn kant.
Restte mij natuurlijk de prangende vraag aan haar: waarom werken in Oosterhout terwijl je  in Groningen woont en naar school kan gaan? Het antwoord volgt.

Nu anderhalf jaar later zit ik met Leontien, haar docent en haar praktijkbegeleider bij het leerbedrijf om dit mooie traject positief af te sluiten met elkaar. Nog 1 examen Nederlands en Leontien heeft alles binnen. Rijbewijs B, rijbewijs C, rijbewijs CE en code 95 zijn al in de pocket, maar na het behalen van haar examen Nederlands heeft ze ook nog eens haar mbo niveau 2 diploma op zak.

Tijdens het gesprek waren wij natuurlijk erg benieuwd wat de toekomst haar gaat brengen: blijven in Oosterhout of terug naar Groningen. Leontien kan er nog geen antwoord op geven. Natuurlijk mist ze soms haar familie en vrienden in Groningen, maar ondertussen heeft ze ook vrienden gemaakt in Oosterhout. En wonen bij haar tante en kleine nichtje, die ze heeft bijgestaan toen haar oom overleed  (de reden voor haar om naar Oosterhout te komen) is ook goed bevallen. Bij het leerbedrijf ligt al een contract voor haar klaar dus daar ligt het zeker niet aan.
Wat ze ook beslist, wij hebben allemaal heel prettig met haar samengewerkt en genoten van haar positief kritische kijk op de school, het leerbedrijf en zeker ook STL.

Zo zie je maar, welke omweg je ook neemt, je kunt altijd op je bestemming uitkomen.
Leontien: “Heel veel veilige kilometers gewenst”
Edward den Otter

Edward den Otter

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!