Een vragenvuur wordt er op ze afgeschoten als jongeren nog voor een opleiding moet kiezen. Wisten wij het ook al toen we moesten kiezen?


En wat doe jij eraan?

Op diverse evenementen spreek ik leerlingen. Afgelopen juli op het Truckstar Festival in Assen en vorige maand ook bij de Wereldhavendagen in Rotterdam.
Sommigen doen al de BBL-opleiding transport en logistiek, anderen moeten nog een keuze maken. Blijven ze dan ook in sector transport en logistiek? En hoe houden we ze hierin? Al die vragen schieten door mijn hoofd als ik deze blog schrijf.


Het verschil

Hoe kunnen we het leuk maken en houden voor deze jonge doelgroep? Ik ben benieuwd of je daar ook zo mee bezig bent. Er is zoveel keus aan opleidingen. Hoe maken wij het verschil?


Oproep

Met deze blog doe ik een oproep aan iedereen die een warm gevoel krijgt bij het begeleiden en enthousiasmeren van jongeren voor onze sector.


Laat van je horen!

Alleen door samenwerking van scholen, leerwerkbedrijven, rijschoolhouders en het Sectorinstituut kunnen de leerlingen voor de sector kiezen.
Mail ons jouw ideeën! Ik ben benieuwd. Het klinkt cliché, maar de jeugd heeft de toekomst ook in transport en logistiek.

Houd onze evenementenagenda in de gaten en kom naar onze samenwerkende bijeenkomsten!
 
 
Yvette de Jong

Yvette de Jong

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!