16 november 2020

Hij had sinds 7 maanden een vriendin, kreeg corona, en belandde in het ziekenhuis. Twee dagen later werd zijn vriendin gebeld ”Kom maar afscheid nemen”. Hij hield vol en overleefde. Hij is druk bezig met zijn herstel en vertelt wat het hem gebracht heeft: Hij woont nu bij zijn vriendin. Samen genieten ze van koffie drinken, koken en tv kijken. Ze dromen er van samen naar Italië te kunnen gaan, waar hij voor zijn werk vaak kwam. Ik was onder de indruk van hun verhaal, mooi om te zien dat ‘gewone’ dingen bijzonder worden.

Corona heeft een ieders leven veranderd. We kunnen niet altijd meer doen wat we willen. Verjaardagen worden minifeestjes en uitgaan zit er niet in. Misschien heb je een dierbare die ziek is. Heel ingrijpend allemaal. Ik heb zelf doodsangsten uitgestaan toen mijn dochter ernstig ziek werd en corona bleek te hebben: Wordt ze zo ziek dat ze naar het ziekenhuis moet? Ben ik zelf niet besmet? Lukt het me om zo voor haar te zorgen dat ik niet ziek word? Gelukkig knapte ze weer op en hebben we in zeer kleine kring haar 21e verjaardag kunnen vieren.

De coronatijd heeft me ook dingen gebracht. Zo fiets en wandel ik veel meer. Ik geniet van ons mooie landje en ik heb weer eens een boek uitgelezen. Ik kook veel lekkere en gezonde maaltijden. Ook bel ik meer met vrienden en vriendinnen.

Wat heeft deze tijd jou voor positiefs gebracht? Hoe lukt het jou om balans te houden? Kun je je gevoelens over wat het met je doet delen met anderen? Ben je meer bezig met je gezondheid? Lukt het financieel nog om de eindjes bij elkaar te knopen? Ik ben benieuwd naar je verhaal, reageer gerust.

Als je het filmpje wil kijken van chauffeur Bert kan dat via deze link.

Heb je ondersteuning nodig om een goede balans te houden? Je kunt gratis ondersteuning krijgen op het gebied van financiën, mentaal of leefstijl. Vul daarvoor de inzetbaarheidscheck in.
 
José van Lieshout

José van Lieshout

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!