Door Anke Schilderink op 23 februari 2021

Ik leefde in het hier en nu. Dacht niet te lang na over de toekomst. Ik had werkelijk geen idee wat ik later wilde worden! Ik koos voor een mbo-opleiding in de toerisme en entertainment branche. Naar school gaan was één groot feest. En school was goed te combineren met mijn drukke tienerleventje. Er bleef voldoende tijd over voor hobby’s als toneel spelen, sporten, reizen en de wereld ontdekken. In de jaren die volgde, werkte ik met enige regelmaat in het buitenland. Ik ben op mooie plaatsen geweest, heb veel toffe mensen ontmoet en dacht op dat moment gelukkiger te zijn dan ooit.

Echter het kan altijd mooier, ik werd verliefd! En blijkbaar niet zo’n beetje ook. Iets in mij veranderde langzaam bij beetje. Ik wenste niet langer weken dan wel maanden van huis te zijn. Ik zocht naar een vaste basis. Ik had in het laagseizoen in Nederland een baan als HR-Backoffice medewerker en dat ritme, die structuur leek steeds beter te passen bij mijn nieuwe behoeftes. Waardoor ik uiteindelijk fulltime op kantoor terecht kwam.
 

Mijn loopbaan

Door de jaren heen ben ik van HR-Backoffice medewerker via diverse (om)wegen uiteindelijk bij Sectorinstituut Transport en Logistiek terecht gekomen. Soms omdat ik een fijne kruiwagen had, iemand die mij bij een nieuwe werkgever kon introduceren. Soms omdat ik gewoon mazzel had, mezelf goed kan presenteren of mogelijk omdat er op dat moment geen andere kandidaten voorhanden waren? In ieder geval meestal niet omdat mijn diploma zo goed aansloot! Want heus het klinkt nu als een mooie loopbaan! Maar ik vergeet jullie te vertellen dat ik ook vele malen nee heb gehoord op een sollicitatie. Vaak omdat mijn opleiding niet relevant was, of omdat ik mijn huidige werk- en denkniveau niet kon aantonen met een diploma.
 

Mijn toekomst

Ik heb het goed naar mijn zin en werk met veel plezier bij STL. Maar ik wil ook voorbereid zijn op de toekomst. Zeker nu ik door de crisis zie dat je nooit écht baanzekerheid hebt. Er kan van alles gebeuren! Om mezelf sterker te maken op de arbeidsmarkt ben ik daarom vorig jaar in gesprek gegaan met mijn werkgever. Om meer grip te krijgen en te nemen op mijn toekomst. De uitkomst hiervan: een toffe 2-jarige avondopleiding HRM op hbo-niveau.
 

Het is pittig!

Veel lezen, huiswerk maken en ook nog eens op tijd diverse verslagen inleveren. En ja, dat dus naast mijn baan van 36 uur! Maar wat een energie krijg ik ervoor terug. Ik geniet veel meer van mijn huidige werk. Ik kan in mijn dagelijkse taken veel meer de verdieping in en ben weer nieuwsgierig geworden. Dus niet alleen een opleiding voor de toekomst, maar ook nu maakt het mij een gelukkiger mens!
 

En jij?

Hoe toekomstbestendig ben jij? Zorg dat je nu en in de toekomst met plezier aan het werk blijft. Met een cursus of training investeer je in je toekomst! Ben jij werkzaam onder de cao-beroepsgoederenvervoer? Dan is er budget beschikbaar voor jouw opleiding. Laat dat geld niet liggen!

Vragen? Klik hier voor verdere informatie of bel met ons team van adviseurs: 088 - 2596 271!

Gun je zelf een fijne toekomst!
Groet Anke

Anke Schilderink

Anke Schilderink

Ik ben benieuwd naar jouw reactie op mijn blog. Vind je het leuk om hierover mee te praten? Stuur me gerust een mailtje!