13 mei 2019

 

"Bezig met de toekomst"

Het leukste aan mijn werk is verandering. Ik hou ervan nieuwe dingen te ontdekken en iets nieuws te leren. Voor mij is dit een fascinerende tijd want de veranderingen blijven maar komen, vooral op het gebied van kunstmatige intelligentie en robotisering. Werkprocessen zijn daardoor constant onderhevig aan verandering, ook in de transport en logistiek. Mijn taak bij het Sectorinstituut is werkgevers en werknemers in onze sector bewust te maken van die veranderingen en te bedenken hoe ze daarmee leren omgaan.

 

"Focus op duurzame inzetbaarheid"

Ik vertaal trends en technologische innovaties naar dienstverleningsconcepten. Daarbij ligt mijn focus op de duurzame inzetbaarheid van alle 140.000 werknemers in onze sector. Als mijn conceptvoorstel aanslaat wordt er een projectopdracht van gemaakt. De uitvoering ligt dan bij een projectmanager. Soms is mijn rol dan uitgespeeld. In andere gevallen blijf ik aan zo’n project verbonden als conceptbewaker.

 

"Hier mag je fouten maken"

Ik kan heel slecht tegen routinewerk. Wat dat betreft word ik bij STL op mijn wenken bediend. Voor mij is geen dag hetzelfde. Het is ook een leuke club mensen om mee samen te werken. De sfeer is hier hartstikke goed. Typisch STL is dat fouten maken mag. Je komt hier in een gespreid bedje, je krijgt veel vrijheden en alles is bespreekbaar, ook al tellen uiteindelijk wel de resultaten. Dat bevalt mij heel erg goed.