13 mei 2019

 

"Waardering van collega´s"

Het lijkt heel normaal dat je gewaardeerd wordt voor je werk, maar in mijn vakgebied – de informatietechnologie (IT)- is dat niet vanzelfsprekend. Voordat ik bij het Sectorinstituut in dienst trad, werkte ik voor een commercieel bedrijf. Ik beheerde op afstand de systemen voor verschillende klanten. Wat ik miste was de interactie met de mensen voor wie je het allemaal doet en het ons-gevoel. Natuurlijk krijg je bedankmailtjes, maar de persoonlijke waardering van een collega is toch anders.  Nu ben ik een van de jongens en ik kan bij iedereen binnenlopen voor een praatje, wat erg handig is om even snel iets af te stemmen.

 

"Technisch uitdagende projecten"

Als een van de drie technisch beheerders zorg ik ervoor dat alle medewerkers van STL goed, veilig en snel hun werk kunnen doen. Ik ga zogezegd over alles waar een stekker aan zit: printers, computers, servers, telefonie, noem maar op. Het is vooral een kwestie van beheer en onderhoud, maar ook van verbeteren en innoveren. Nieuwe projecten zijn soms behoorlijk omvangrijk. Zo gaan we binnenkort een verbeterslag maken in de thuiswerkomgeving. Dat is technisch een leuke uitdaging. Het lukt trouwens heel aardig om het management te overtuigen van onze oplossingen. IT wordt hier behoorlijk serieus genomen.

 

"Veel aandacht voor ontwikkeling"

STL  is een open organisatie.  De spreekwoordelijke deur staat bij iedereen open, ook bij de directie. Als je je ei kwijt wilt, dan kan dat, zowel zakelijk als privé. Er wordt veel aandacht besteed aan je ontwikkeling. Iedereen heeft een persoonlijk opleidingsbudget. Je bepaalt zelf welke cursussen je wilt volgen, als het maar een meerwaarde heeft voor je werk. Ik heb het hier goed naar mijn zin. Ik werk samen met gezellige mensen en verveel mij nooit.