"Werken aan een lang en gelukkig leven"

Veiligheid en gezondheid zijn voorwaarden voor een lang en gelukkig leven. Dat maakt voor mij dit werk de moeite waard. Mijn belangstelling voor  veiligheid in de werkomgeving is bij toeval ontstaan. Ik ben van oorsprong chemicus, maar werd in mijn vorige baan gegrepen door dit onderwerp. Uiteindelijk heb ik de opleiding tot Veiligheidskundige gevolgd en werd dit mijn nieuwe specialisme.
 

"Gezellige collega´s"

Ik ben heel erg blij dat ik twee maanden geleden heb besloten om bij het Sectorinstituut te gaan werken. De collega’s zijn erg aardig en het zijn stuk voor stuk specialisten in hun vakgebied. En de producten die we aanbieden zijn gewoon heel erg mooi. Ik ben geen onderzoeker, maar inhoudsdeskundige en projectmanager. Ik hou mij bezig met de innovatie van onze producten. Daarbij werk ik nauw samen met de adviseurs preventie die de sector ondersteunen bij het voorkomen van risico’s en ongevallen. Zij weten enorm veel en helpen mij met twee benen op de grond te blijven. Ik kan wel iets bedenken, maar dat moet ook nog toepasbaar zijn en aansluiten bij de cultuur van de sector.
 

"Hier kan ik nuttig werk verrichten"

De sector transport en logistiek staat in de top 5 van de meest risicovolle werkomgevingen in Nederland. Dat was voor mij de belangrijkste reden om voor STL te gaan werken. Hier valt voor een veiligheidskundige nog iets te bereiken. De grootste risico´s liggen bij activiteiten als duwen en trekken, en bij aanrijdingen door voertuigen. Ook de afleiding door een telefoon of boardcomputer levert steeds meer risico´s op. We streven naar het principe: we doen het veilig of we doen het niet. Daar zijn we nog lang niet en we hebben nog een hele weg te gaan. Het is gaaf om daar een steentje aan bij te dragen