13 mei 2019

"Informele organisatie met hoge ambities"

Ik heb bedrijfskunde en marketingmanagement gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Drie jaar geleden ben ik bij STL begonnen als adviseur mobiliteit. Ik ben echt in een warm bad terecht gekomen. We hebben een team bij het mobiliteitscentrum dat open is, elkaar respecteert en eerlijk durft te zijn. De samenwerking met de andere collega´s is in vier woorden: informeel, ambitieus, professioneel en gezellig.

 

"Continu nieuwe initiatieven en projecten"

In de korte tijd dat ik hier werk, is de inhoud van mijn functie flink veranderd. In het begin lag het accent nog op het koppelen van vakbekwame chauffeurs aan werkgevers. Maar al snel nam de krapte op de arbeidsmarkt toe en kwamen de zij-instromers in beeld. De werving, selectie, opleiding en begeleiding veranderden compleet. Het laatste jaar is het accent opnieuw verschoven, van organiseren naar faciliteren. Mijn werk is nu vooral bedrijven ondersteunen bij hun eigen wervingsactiviteiten. Bij al die veranderingen zie je toch steeds dat klanten blij en tevreden met ons zijn. Daar haal ik veel voldoening uit.

 

"Veel kansen om je te ontplooien"

STL biedt volop kansen om je te ontplooien. Toen ik vorig jaar een nieuwe uitdaging zocht, werd er hard meegedacht. Daardoor heb ik nu naast mijn werk als adviseur ook een rol als procesverbeteraar binnen het mobiliteitscentrum. Ik maak rapportages en bespreek die met het management. Indirect heb ik nu meer invloed op de koers die we varen. Ook ben ik betrokken bij de selectie van een nieuw, toekomstbestendig matchingsysteem. Daarbij heb ik gemerkt dat ik IT-kwesties snel begrijpelijk kan maken voor collega’s en leidinggevenden. Heel bijzonder om zo een nieuwe kwaliteit van jezelf te ontdekken.