"Leuke club om voor te werken!"

In mijn functie ben ik een verbinder. Ik ben sparringpartner voor de directie, het managementteam en het middenkader. En ik ben aanspreekpunt voor alle medewerkers. Die brede blik op de totale organisatie is verrijkend en maakt mijn functie heel divers. Mijn werk bestaat uit adviseren, (her)schrijven van beleid, vernieuwingen doorvoeren op HR-thema’s, begeleiden van organisatiewijzigingen en natuurlijk het aansturen van mijn team dat uit zeven medewerkers bestaat. We zijn een informele organisatie met hoge ambities waarin twintigers tot en met zestigers zich thuis voelen. Dat thuisgevoel is voor mij essentieel. Mijn grootste beloning is dat ik steeds hoor dat we een leuke club zijn om voor te werken.

 

"Veel mogelijkheden voor zelfontplooiing "

Samen met het lijnmanagement is de HR-afdeling gefocust op de ontwikkeling, ontplooiing en tevredenheid van onze medewerkers. Daar ontwikkelen we regelmatig nieuwe initiatieven voor. Zo zijn we onlangs met de STL Academie gestart, een online leeromgeving waarin je jezelf kan ontwikkelen in je eigen tempo. Ook bieden we de mogelijkheid om intern ‘stage’ te lopen als je van baan wilt wisselen. We zeggen dan ´probeer het maar, dan kun je zien of het je bevalt´. Dat is typisch STL. We stimuleren je om veel eigen initiatieven te nemen.

 

"Een maatschappelijke bijdrage leveren"

Ik ben zestien jaar geleden begonnen als medewerker P&O. Na drie jaar groeide ik door tot adviseur en nu sta ik aan het hoofd van mijn afdeling. Ik werk hier al best een tijd, maar ik heb mij nog nooit een dag verveeld. Dat komt omdat transport een dynamische sector is. Maar ook omdat we een kennis gedreven organisatie zijn met een maatschappelijk doel. We bestaan voor en door de transportsector. Die toegevoegde waarde voor de samenleving en de sector maakt dat ik mijn werk bij STL extra waardevol vind.