Het sectorplan Transport en Logistiek 2016-2017 draait om het vergroten van mobiliteit. Het plan helpt chauffeurs aan een baan en werkgevers aan chauffeurs.

De sociale partners in de sector, TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen, willen de mobiliteit in de sector transport en logistiek verbeteren. Dit doen ze door de overgang van (dreigende) werkloosheid naar werk, maar ook van werk naar werk gemakkelijker te maken.

Onze sector vergrijst. Doordat de groep die binnenkort met pensioen gaat groot is, is er goed gekwalificeerd en vakbekwaam personeel nodig. Ook trekt de economie weer aan. De gevolgen van de economische crisis zien we soms nog door faillissement en ontslag. Maar steeds vaker ontstaat juist meer vraag naar personeel en zelfs een tekort aan personeel. Het sectorplan biedt kansen voor nieuwkomers en bestaande werknemers in de sector.

Lees hier het persbericht.

Begeleiding van (dreigende) werkloosheid naar werk, maar ook van werk naar werk

Met het sectorplan Transport en Logistiek werken het opleidingsfonds voor de sector SOOB, de sociale partners en minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid samen om de mobiliteit van werknemers in de sector transport en logistiek te ondersteunen. Ook kijken we vooruit en bereiden we ons voor op  de groeiende behoefte aan nieuwe chauffeurs.

De maatregelen uit het sectorplan Transport en Logistiek 2016-2017 worden uitgevoerd door het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

  • Niet-werkenden: bemiddeling van 1.200 niet-werkenden naar werk, bemiddeling van 100 herstelde chauffeur-vangnetters naar werk binnen of buiten de sector en bemiddeling van 50 werkloze chauffeurs of kraanmachinisten naar werk in een andere functie, eventueel buiten de sector. Zoek je werk? Meer informatie voor de werkzoekende.
  • Mensen die werken maar met werkloosheid worden bedreigd: bemiddeling van 200 werkenden met dreigende werkloosheid naar dezelfde functie bij een andere werkgever, indirecte bemiddeling van 100 chauffeurs met dreigende werkloosheid naar dezelfde functie bij een andere werkgever. Zoek je werk? Meer informatie voor de werkzoekende.
  • Zij-instromers voor het beroep van chauffeur: 2.000 gegarandeerde banen als chauffeur voor zij-instromers.
  • Werkgevers: er zijn maatregelen voor werkgevers in verschillende situaties: werkgevers die op zoek zijn naar goed opgeleide medewerkers, werkgevers die door reorganisatie of faillissement afscheid moeten nemen van werknemers en hen perspectief willen bieden en werkgevers die nog steeds premies betalen voor medewerkers die ziek uit dienst zijn gegaan maar inmiddels weer zijn hersteld. Ben je benieuwd hoe wij kunnen helpen? Meer informatie voor werkgevers.

Meer weten over het sectorplan Transport en Logistiek?

Wil je meer lezen over het sectorplan Transport en Logistiek? Alle informatie vind je op www.soob-wegvervoer.nl.