Veilig op weg! Blijf uit de dode hoek

Kinderen zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Het is belangrijk dat ze extra goed opletten als ze langs een vrachtwagen lopen of fietsen. Met het Verkeersveiligheidsproject Veilig op weg! kunnen scholen meer aandacht geven aan gevaarlijke situaties in het verkeer. De kinderen krijgen theorieles van vrijwilligers uit de sector transport en logistiek. In de demonstratievrachtauto kunnen ze in de praktijk zien wat bijvoorbeeld een chauffeur ziet vanuit de cabine.

Het doel van de lessen is de verkeersdeelname veiliger te maken voor scholieren en chauffeurs. Door de lessen leert iedereen elkaar beter begrijpen en wat de risico’s zijn. Via de website van Veilig op weg! kunnen kinderen, ouders, leerkrachten, vrijwilligers, chauffeurs en overige geïnteresseerden kennis maken met het project. Veilig op weg! is een initiatief van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Het Sectorinstituut ondersteunt dit project al jaren.

TON-magazine

TON is het tijdschrift voor iedereen die werkt in transport en logistiek. Het tijdschrift wordt 6 keer per jaar uitgegeven. TON wordt gemaakt in opdracht van werkgeversorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Vereniging voor Verticaal Transport en mobiele kranen (VVT) en werknemersorganisaties FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen.

Het Sectorinstituut draagt bij aan TON rond de thema’s werk, opleiding en gezondheid.