21 januari 2021

Gouda  |  HBO  |  40 uur  |  vast 


Aanleiding voor de vacature:

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) houdt zich bezig met het werven en opleiden van nieuwe medewerkers voor onze dynamische topsector. Tevens ondersteunt STL werkgevers en werknemers op het gebied van duurzaam inzetbaarheid.
 
Voor het realiseren van de integrale klantbedieningsstrategie zoeken we ter uitbreiding een ervaren functioneel beheerder. Onze informatievoorziening wordt gekenmerkt door een complex applicatie- en integratielandschap; in deze rol bij STL ga jij aan de slag met wijzigingsprocessen van alle kanten in meer dan 30 zware bedrijfsapplicaties.


Wat je doet:

Jij bent een teamspeler met een dienstverlenende en resultaatgerichte instelling. Vanuit je kennis en analytisch vermogen ben jij sterk oplossingsgericht. Je kan goed plannen en organiseren en het overtuigen en beïnvloeden zit in je bloed. Je bent energiek en bedreven in het communiceren op alle niveaus binnen organisatie. Jouw takenpakket in deze nieuwe functie omvat:
 • Het specificeren van de IT-services en het vertalen van de informatiebehoefte naar een passende oplossing en applicatie-inrichting.
 • Het realiseren van een hoge tevredenheid bij de eindgebruikers binnen STL.
 • Het uitvoeren van functioneel beheer van de in gebruik zijnde applicaties.
 • Het fungeren als intermediair naar de leveranciers van de applicaties.
 • Het afhandelen van gebruikersverzoeken en applicatiewijzigingen, incl. documentatie.
 • Het actief stimuleren van de samenwerking met de Applicatie Verantwoordelijke en SuperUsers.
 • Het meedraaien in ICT-gerelateerde projecten.

Auke: ‘’ In mijn eerste gesprek merkte ik al dat STL een heel sociaal bedrijf is waar een goede sfeer heerst. De manier van inwerken had ik dan ook nog niet eerder zo meegemaakt; tijdens mijn onboarding had ik veel kennismakingen door het hele bedrijf heen, omdat ik als functioneel beheerder met het hele bedrijf moet schakelen. Want als team ICT vertalen wij de wensen van de eindgebruikers naar een software oplossing. Mijn directe collega’s namen me geleidelijk aan mee in alle applicaties waarmee werd gewerkt, en dat zijn er veel! Er is onderling verdeeld wie welke applicatie primair en secundair beheert. STL is een werkgever die vertrouwt op jouw deskundigheid, dat betekent dat je de verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt in je werkzaamheden. En kom je er niet uit, dan is er altijd je team dat achter je staat en je helpt, want we zijn samen verantwoordelijk’’


Redenen waarom dit iets voor jou is:

Je beschikt over een HBO-diploma en minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Natuurlijk beheers je de Nederlands taal uitstekend. Ook heb je ervaring met:
 •   Applicaties als Verzuim eXpert, MySolution, Navision, Exact of CMS-systemen
 •   Data mutaties en applicatie koppelingen
 •   Beheer van applicaties en informatiesystemen (BISL / ASL)
 •   IT service management processen (ITIL)
 •   Acceptatie testen (scripts) en release & deployment management
 •   Werkprocessen en functionele verhoudingen in een MKB organisatie
 •   Agile werkwijze binnen functioneel beheer


Hier kom je terecht:

STL is opgericht door sociale partners in de sector transport en logistiek om te zorgen voor voldoende instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel. Zo ondersteunen we werkgevers op het gebied van personeel en organisatie. Daarnaast kunnen werknemers bij ons terecht voor informatie en ondersteuning bij hun loopbaan in de sector - van leerling tot pensioen.

STL heeft de ambities van een groot bedrijf, maar kent gezien haar omvang korte lijnen een informele sfeer en volop uitdaging. In deze rol heb je met vrijwel iedereen te maken: de eindgebruikers zijn collega’s, super-users en MT-leden.

Het team waar jij straks in stapt bestaat nu uit 10 personen waaronder 5 functioneel beheerders, een IT Solution Manager en 3 werkplek- en systeembeheerders. Er heerst saamhorigheid en een fijne feedback-cultuur. We worden aangestuurd door de manager ICT en samen zijn we verantwoordelijk voor het leveren van de totale dienstverlening rondom de informatievoorziening binnen STL.
 

Wat wij bieden:

Word jij onze nieuwe collega? Dan bieden we jou een jaarcontract met kans op verlenging in de vorm van een vast contract. En daarbij:
 • Een fijne werksfeer in een gemotiveerd team in een informele organisatie.
 • Een salaris tussen € 3.025,- en € 4.332,- bruto per maand op basis van 40 uur, afhankelijk van achtergrond en ervaring.
 • Vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (6,85%).
 • Veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling middels opleidingen en trainingen.
 • Standplaats is het hoofdkantoor in Gouda. Momenteel werken we uiteraard vanuit huis. Wanneer werken op kantoor weer mogelijk is, kun je in overleg 1 of 2 dagen thuis werken.


Wat je krijgt:


Naast salaris krijg je van ons een vrij te besteden budget. Je kan hierdoor maandelijks (opsparen is ook een mogelijkheid) kiezen voor geld of vrije tijd. Daarbovenop krijg je de reiskosten voor woon-werkverkeer vergoed.


Wij vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kan halen. Daarom bieden we verschillende mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Zo hebben we een online STL academie waarin onze medewerkers aan zowel hard skills als soft skills kunnen werken daarnaast is er een opleidingsbudget.


Een introductieperiode waarin je de tijd krijgt de werkzaamheden eigen te maken en je collega’s te leren kennen. Een bedrijfsrestaurant met elke dag heerlijke soep, salade & snacks.


 

Reageren doe je zo:

We willen graag met je kennismaken via een motivatiebrief en cv. Deze mag je versturen via de link op deze pagina. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Leonie Broekman en Wendy Bezemer via 06-19297055.

 Leonie2.jpg   

Inhoudelijke vragen?

Wil je meer inhoudelijk informatie over de functie? Neem gerust contact op met Job van Oosterum, manager ICT, bereikbaar op 06-12117165 of jvoosterum@stlwerkt.nl.