19 januari 2021

Gouda  |  WO  |  40 uur  |  vast 


Aanleiding voor de vacature

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) houdt zich bezig met het werven en opleiden van nieuwe medewerkers voor onze dynamische topsector. Tevens ondersteunt STL werkgevers en werknemers op het gebied van duurzaam inzetbaarheid.
 
Vanuit de overkoepelende visie op integrale klantbediening zorg je voor de ontwikkeling en realisatie van vernieuwende IT-vraagstukken. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het inrichten, optimaliseren en bewaken van de ontwikkel- en vernieuwingsprocessen voor de complexe IT-vraagstukken met een organisatie brede impact. Je acteert daarin enerzijds als scrum master voor de agile ontwikkelstraat en anderzijds als projectleider voor IT-projecten en complexe klussen.
 

Wat je doet

Jouw rol is om de samenwerking binnen het team te optimaliseren en zo de kwaliteit en performance continu te laten groeien, doordat je hen motiveert om continu te willen verbeteren.
Je neemt obstakels weg en zorgt ervoor dat niks in de weg staat voor je teamleden om hun werk te doen. Je houdt de ontwikkeling van de teams bij en gebruikt de vastgelegde data (zoals uitkomsten van de sprint of retrospective) om de teams en de omgeving te verbeteren.

Samen met collega’s maak je een werkplanning voor de functioneel beheerder(s), coördineer je nieuwe zaken die langskomen en stem je af met betrokkenen. Je helpt zowel de productowner en het team als de organisatie om te groeien in het agile gedachtengoed.

Concreet betekent dit dat:
 • Je zorgt voor de ontwikkeling en realisatie van vernieuwende IT-vraagstukken.
 • Je bewaakt de relatie tussen IT en de ICT-dienstverlening richting de klanten.
 • Je de werkzaamheden prioriteert, in overleg met de organisatie.
 • Je de release kalender van de afdeling, incl. resourceplanning onderhoudt en bewaakt.
 • Je rapportages opstelt en de organisatie informeert over de planning en voortgang.
 • Je stuurt op efficiëntie en er alles aan doet om de output te optimaliseren.
 • Je motiveert anderen om doelen te formuleren en te behalen.
 • Je tactisch en operationeel overleg voert met de leverancier.
 • Je het budget bewaakt en financiële impacts signaleert.
Als ervaren scrum master ben je bovendien een sparring partner van de manager en andere stakeholders en je verbindt medewerkers binnen de organisatie.
Je bent in staat om onze ICT-afdeling verder te laten groeien in de scrum/ agile way of working; je faciliteert de samenwerking tussen de verschillende afdelingen en teams om zo tot de maximale waarde voor de klant te komen.

Auke: ‘’ In mijn eerste gesprek merkte ik al dat dit een heel sociaal bedrijf is waar een goede sfeer heerst. STL is een werkgever die vertrouwt op jouw deskundigheid, dat betekent dat je de verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt in je werkzaamheden. En kom je er niet uit, dan is er altijd je team dat achter je staat en je helpt, want we zijn samen verantwoordelijk.’’
 

Redenen waarom dit iets voor jou is

Ben jij de positief kritische professional die ons team en de werkwijze naar een hoger niveau tilt? We gaan graag met je in gesprek als je beschikt over:
 • Een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur richting IT.
 • PSM II certificering.
 •  Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als scrum master en in het coördineren van projecten.
 •  Sterke communicatieve vaardigheden.
 •  Een scherp oog voor verbeterpunten.
 •  Een coachende werkstijl.
 •  Ervaring met werkprocessen in een MKB-organisatie.


Hier kom je terecht

STL is opgericht door sociale partners in de sector transport en logistiek om te zorgen voor voldoende instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel. Zo ondersteunen we werkgevers op het gebied van personeel en organisatie. Daarnaast kunnen werknemers bij ons terecht voor informatie en ondersteuning bij hun loopbaan in de sector - van leerling tot pensioen.

STL heeft de ambities van een groot bedrijf, maar kent gezien haar omvang korte lijnen een informele sfeer en volop uitdaging. In deze rol heb je met vrijwel iedereen te maken: de eindgebruikers zijn collega’s, super-users en MT-leden.

Het team waar jij straks in stapt bestaat nu uit 10 personen waaronder 5 functioneel beheerders, een IT Solution Manager en 3 werkplek- en systeembeheerders. Er heerst saamhorigheid en een fijne feedback-cultuur. We worden aangestuurd door de manager ICT en samen zijn we verantwoordelijk voor het leveren van de totale dienstverlening rondom de informatievoorziening binnen STL.


Wat wij bieden

Word jij onze nieuwe collega? Dan bieden we jou een jaarcontract met kans op verlenging in de vorm van een vast contract. En daarbij:
 • Een fijne werksfeer in een gemotiveerd team in een informele organisatie.
 • Een salaris tussen €4.050,- tot € 5.970,- bruto per maand op basis van 40 uur, afhankelijk van achtergrond en ervaring.
 • Vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (6,85%).
 • Veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling middels opleidingen en trainingen.
 • Standplaats is het hoofdkantoor in Gouda. Momenteel werken we uiteraard vanuit huis. Wanneer werken op kantoor weer mogelijk is, kun je in overleg 1 of 2 dagen thuis werken.


Wat je krijgt
Beloning:
Naast salaris krijg je van ons een vrij te besteden budget. Je kan hierdoor maandelijks (opsparen is ook een mogelijkheid) kiezen voor geld of vrije tijd. Daarbovenop krijg je de reiskosten voor woon-werkverkeer vergoed.


Ontwikkeling:
Wij vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kan halen. Daarom bieden we verschillende mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Zo hebben we een online STL academie waarin onze medewerkers aan zowel hard skills als soft skills kunnen werken daarnaast is er een opleidingsbudget.
 


Een goede start:
Een introductieperiode waarin je de tijd krijgt de werkzaamheden eigen te maken en je collega’s te leren kennen. Een bedrijfsrestaurant met elke dag heerlijke soep, salade en snacks.
 

Reageren doe je zo

We willen graag met je kennismaken via een motivatiebrief en cv. Deze mag je via de link op deze pagina versturen. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Leonie Broekman en Wendy Bezemer via 06-19297055.
   


Inhoudelijke vragen?

Wil je meer inhoudelijk informatie over de functie? Neem gerust contact op met Job van Oosterum, manager ICT, bereikbaar op 06-12117165 of jvoosterum@stlwerkt.nl.