Heb je altijd al chauffeur willen worden? Zoek je ander werk? Of heb je een baan en wil je je laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur? Pak dan nu je kans. Je lesgeld voor 90% vergoed. En na je opleiding krijg je direct een jaarcontract bij je nieuwe werkgever. 

Menno, Erik en Jeffrey gaan ervoor.

Heb je interesse? We organiseren regelmatig informatieavonden. Daar vertellen we je alles over de mogelijkheden. Binnenkort zijn we in de volgende plaatsen:

29 mei: Cuijk
31 mei: Harderwijk (Werkgever: Bakker Logistiek)*
7 juni: Etten Leur
14 juni: De Bilt (meld je hiervoor aan als je woont in omgeving Alphen a/d Rijn - Woerden )
15 juni: Venlo
19 juni: Zwolle
21 juni: Gilze, Waalwijk (Werkgever: Ploeger Logistics)*
26 juni: Vught

*) Dit zijn bijeenkomsten die we speciaal voor één of meer werkgevers in deze regio organiseren. Als je je hiervoor aanmeldt, solliciteer je voor een baan bij deze werkgever(s). Welke werkgevers dit zijn, staat in de uitnodiging die je ontvangt. Zorg dat je hierop voorbereid bent door je van te voren te informeren over dit bedrijf.

Zelf solliciteren

Staat er geen bijeenkomst bij jou in de buurt tussen? Dan kan je zelf alvast gaan solliciteren bij transportbedrijven bij jou in de regio. Let erop dat de werkgever aangesloten is bij SOOB, het opleidingsfonds voor de sector. Wanneer je tijdens je sollicitatie aangeeft dat je graag vrachtwagenchauffeur wil worden en dat dit mogelijk is mét subsidie via het project ‘2000 chauffeurs gezocht’, kan je ook starten! Heb je een baan gevonden, dan kan je werkgever zich aanmelden. Dan hoef je niet naar een informatie-avond. Je wordt dan alleen uitgenodigd voor de testdag.

Wil je hier meer informatie over of wil je tips over bijvoorbeeld werkgevers bij jou in de buurt, bel of mail ons dan: 088-2596106 of mobiliteit@stlwerkt.nl. 


Voorwaarden om mee te kunnen doen

Om aan dit project mee te kunnen doen, zijn er een aantal voorwaarden. We raden je aan om die goed door te lezen, om teleurstelling te voorkomen.

Sollicitatiegesprek

Tijdens de informatie-avond houden we ook gelijk een sollicitatiegesprek met je. Bereid je voor op het gesprek. Denk bijvoorbeeld na over je motivatie en waarom jij kiest voor het vak van vrachtwagenchauffeur. Kijk ook eens wat wij de eigenschappen van een goede vrachtwagenchauffeur vinden. En bekijk onze beroepenfilmpjes en informatie over de verschillende deelmarkten binnen de transport.

Kosten

Je krijgt subsidie voor 90% van het lesgeld. Maar niet alle kosten worden vergoed. Dat geldt bijvoorbeeld voor lesmateriaal en examens. Wij hebben een overzicht van alle kosten voor je gemaakt.

Kom je naar een informatie- en selectieavond?