Heb je altijd al chauffeur willen worden? Zoek je ander werk? Of heb je een baan en wil je je laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur? Pak dan nu je kans. Je lesgeld wordt voor 90% vergoed. En na je opleiding krijg je direct een jaarcontract bij je nieuwe werkgever. 

Earl, Bart en Janco hebben zich al aangemeld. Lees hier hun verhaal.

Wil je meedoen aan het project ‘2000 chauffeurs gezocht’?  Kom dan snel in actie, want het project  loopt nog maar kort.

Hoe kun je meedoen? 

Om mee te kunnen doen met het project is het belangrijk dat je een baangarantie krijgt bij een nieuwe werkgever.  Als je gaat solliciteren, let er dan op dat de werkgever aangesloten is bij SOOB, het opleidingsfonds voor de sector. Geef tijdens het gesprek aan dat je gebruik wilt maken van het project ‘2000 chauffeurs gezocht’. Je krijgt dan subsidie op je lesgeld. Jij en je werkgever hoeven ieder nog maar 10% van het lesgeld zelf te betalen.

Je kunt de werkgever de volgende link sturen voor meer informatie over het project: Op zoek naar nieuwe chauffeurs?

Via deze link kan de werkgever je aanmelden voor het project. Dat hoef je dus niet zelf te doen! De werkgever kan ons ook bellen of e-mailen voor meer informatie. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Let op: 

  • Wil je via dit project rijbewijs C en/of E bij C halen? Dan moet je nieuwe werkgever je voor 1 oktober hebben aangemeld.
  • Heb je rijbewijs C al en wil je E bij C halen? Dan moet je nieuwe werkgever je voor 17 november aanmelden. 
     

Bereid je voor op je sollicitatie

Het beroep van chauffeur is geen ‘van 9 tot 5’ baan. Je moet echt gemotiveerd zijn en weten waar je aan begint. Bereid je daarom goed voor. Denk bijvoorbeeld na over je motivatie en waarom jij kiest voor het vak van vrachtwagenchauffeur. Kijk ook eens wat wij de eigenschappen van een goede vrachtwagenchauffeur vinden. En bekijk onze beroepenfilmpjes en informatie over de verschillende deelmarkten binnen de transport.

Testdag

Nadat de werkgever je heeft aangemeld voor het project '2000 chauffeurs gezocht', ontvang je van ons een uitnodiging voor een testdag. Deze dag bestaat uit een capaciteitentest, een Nederlandse taaltest, een reactievermogen test en een rijcapaciteitentest. Na de testdag geven wij jou en de werkgever een advies. Bij een positief advies kun je aan de opleiding tot vrachtwagenchauffeur beginnen.

Kosten

Je krijgt subsidie voor 90% van het lesgeld. Maar niet alle kosten worden vergoed. Dat geldt bijvoorbeeld voor lesmateriaal, examens, de keuring en het vernieuwen van je rijbewijs. Wij hebben een overzicht van alle kosten voor je gemaakt.

Voorwaarden om mee te kunnen doen

Om aan dit project mee te kunnen doen, zijn er een aantal voorwaarden. We raden je aan om die goed door te lezen, om teleurstelling te voorkomen.

Vragen?

Neem dan contact met ons op via 088-2596106 of mail naar mobiliteit@stlwerkt.nl