1. Meld je aan via stlwerkt.nl/2000chauffeurs

Op onze website vind je alle informatie over het traject. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan is het heel eenvoudig om je snel aan te melden.

2. Bezoek de informatieavond

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een voorlichtingsbijeenkomst bij jou in de buurt. Zo krijg je alle informatie en heb je de mogelijkheid om ons vragen te stellen. Tijdens deze avond vindt er ook een sollicitatiegesprek plaats.

3. Sollicitatiegesprek

Tijdens de informatie-avond houden we ook een sollicitatiegesprek met je. Bereid je voor op het gesprek. Denk bijvoorbeeld na over je motivatie en waarom jij kiest voor het vak van vrachtwagenchauffeur. Bekijk onze sollicitatietips. Op ons YouTube-kanaal staan filmpjes over het werken als chauffeur. Daarmee krijg je een beeld van wat het werk inhoudt.

4. Ga naar de testdag

Ben jij na afloop van deze avond enthousiast en heb je het sollicitatiegesprek succesvol doorlopen? Dan word je uitgenodigd voor een testdag. Deze dag bestaat uit een capaciteitentest, Nederlandse taaltest, reactievermogentest en een rijcapaciteitentest. 

5. Vind een werkgever

Is de uitslag van de testdag positief, dan ga je op zoek naar een werkgever die jou een jaarcontract aanbiedt. Ons MobiliteitsCentrum kan je helpen in je zoektocht naar je nieuwe baan.

6. Start chauffeursopleiding

Zodra je een contract hebt getekend bij je nieuwe werkgever, start je met je opleiding tot chauffeur. De opleiding duurt ongeveer 4 maanden. Zodra je je diploma hebt behaald, kun je aan de slag als chauffeur!