De komende jaren verwachten we op de arbeidsmarkt een tekort aan chauffeurs. In 2016 - 2017 worden daarom 2.000 kandidaten opgeleid tot chauffeur. Profiteer nu en maak gebruik van de voordelen van het Sectorplan.

Voordelen voor jou

 • 80% subsidie op het lesgeld.
 • Geen wervings- en selectiekosten.
 • Direct een geschikte kandidaat.

Hoe werkt het?

Heb je een vacature en wil je een nieuwe chauffeur aannemen via het Sectorinstituut? Dit werkt zo:

 1. Je meldt je vacature bij ons Mobiliteitscentrum.
 2. Als we een geschikte kandidaat gevonden hebben, stellen we hem of haar aan je voor. Je beslist zelf wie je uitnodigt voor een sollicitatiegesprek.
 3. Als je de kandidaat bij jou aan de slag gaat, biedt je hem of haar een baan aan voor minimaal 12 maanden, op basis van ten minste 32 uur per week.
 4. Je vraagt subsidie aan via SOOB Subsidiepunt. De kandidaat begint de opleiding. Jij kiest bij welke Gecertificeerd Opleider Transport en Logistiek. Er zijn meer dan 100 opties. Bekijk welke opleiders er bij jou in de buurt zitten.
 5. Als de opleiding goed is afgerond, gaat de chauffeur bij jou aan de slag.
Let op: het project '2000 chauffeurs gezocht' stopt binnenkort. Tot 17 november kun je alleen nog kandidaten of vacatures aanmelden voor E bij C.  Kijk hier voor belangrijke data in verband met het aanvragen en ontvangen van je subsidie.


Vragen?

Heb je een vraag over vacatures en de bemiddeling van de kandidaat? Dan kun je contact opnemen met het Mobiliteitscentrum via 088-2596106 of via mobiliteit@stlwerkt.nl.

Op zoek naar een nieuwe chauffeur?

Meld je vacature aan

Ik weet zelf een goede kandidaat

Weet je zelf een geschikte kandidaat? Meld hem of haar dan bij ons aan. De kandidaat zal hetzelfde traject doorlopen als alle andere kandidaten. De uitslag van de testdag wordt met je besproken zodat je weet hoe hij of zij het heeft gedaan.

Je kunt de kandidaat in dienst nemen als het testresultaat positief is:

 • Gaat de kandidaat chauffeurswerk doen, dan kun je de kandidaat in dienst nemen nadat de opleiding is afgerond. Dit moet binnen 4 weken na het afronden van de opleiding.
 • Het is ook mogelijk om de kandidaat al eerder in dienst te nemen. Bijvoorbeeld als magazijnmedewerker of bijrijder. Hij of zij kan dan wennen aan het bedrijf. 

Aan welke voorwaarden moet een kandidaat voldoen?

 • De kandidaat volgt geen BBL-opleiding in beroepsgoederenvervoer op het moment dat de opleiding start.
 • De kandidaat is bereid om 10% van de opleidingskosten zelf te betalen.
 • De kandidaat heeft het C-rijbewijs
 • De kandidaat mag op dit moment niet werkzaam zijn in jouw bedrijf.

Ken je een geschikte kandidaat?

Meld het hier