Hieronder lees je 3 tips voor een goed exitgesprek.


1. Sta stil bij de werknemer

Sta stil bij het aankomende vertrek van je werknemer door middel van een exitgesprek. Het geeft jullie allebei de mogelijkheid om waardevolle informatie te verzamelen. Deze informatie kun je gebruiken om (hoog) verloop van werknemers te voorkomen. Misschien komen jullie elkaar in de toekomst nog eens tegen, dan is het fijn als jullie op een prettige manier uit elkaar zijn gegaan. 


2. Zorg voor de juiste voorbereiding

Laat het gesprek plaatsvinden in de laatste werkweek. Op deze manier is het niet van invloed op de werkrelatie. Goede voorbereiding is belangrijk om het gesprek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zorg dat je goed op de hoogte bent over de loopbaan van de werknemer binnen het bedrijf. Op welke afdelingen heeft hij/zij gewerkt, welke functies heeft hij/zij vervuld, met wie heeft hij/zij samengewerkt? Eventueel kun je een vragenlijst maken en de medewerker deze ter voorbereiding op het gesprek in laten vullen.

Stel ook de juiste vragen aan de werknemer. Hoe heeft de medewerker zijn tijd bij de organisatie ervaren? Welke zaken kunnen verbeterd worden? Wat is de reden van vertrek?


3. Geef je werknemer de ruimte voor zijn/haar verhaal

Dit punt is erg belangrijk voor een soepel lopend gesprek. Geef de medewerker de ruimte om zijn of haar verhaal op een open manier te delen. Ontvang feedback zonder met de werknemer in discussie te gaan.

Wil je meer weten en op de hoogte blijven over alle tips en tricks voor werkgevers en werknemers? Klik hier voor alle artikelen.