Hoe zorg je voor een gastvrij ontvangst en een goede start van de werkrelatie? Een goede werkomgeving kan ervoor zorgen dat iemand langer in dienst blijft. In dit artikel lees je 3 tips die zorgen voor een vliegende start. Lees snel verder! 
 

1. Kennismaking met het team

Het lijkt een vanzelfsprekend, maar het gebeurd vaker dan je denkt. Collega’s die verloren op de werkvloer staan, omdat er niks is geregeld. Kennismaking met je collega’s is één van de dingen die ervoor zorgen dat je je gelijk thuis voelt in een team. Niets is zo vervelend als een werknemer die zich op de eerste dag al verloren voelt. Plan niet alleen een kennismakingsgesprek in met het team, maar maak met de nieuwe werknemer ook een ronde door het bedrijf. Stel hem of haar voor bij verschillende relevante afdelingen en zorg ervoor dat het duidelijk is hoe de afdelingen samenwerken.   
 

2. Breng alle collega’s op de hoogte

Wanneer je voor het eerst aan het werk gaat, dan is het fijn als je collega’s op de hoogte zijn van je komst. Zorg hier dan ook voor bij alle nieuwe werknemers. Je kunt bij het uitzetten van de vacature ervoor kiezen om dit te delen met de werknemers. Op deze manier zijn ze al vroeg op de hoogte dat er een nieuwe collega op komst is. Wanneer het duidelijk is dat er daadwerkelijk een nieuwe collega begint, deel je dit opnieuw met het team. Dit kan mondeling, maar je kunt ook een mail rondsturen met alle informatie.
 

3. Inwerkprogramma

Voor een nieuwe werknemer is het altijd spannend om te beginnen op de eerste dag. Zorg ervoor dat de eerste dag zo moeiteloos mogelijk verloopt. Stuur van tevoren het inwerkprogramma op. Op deze manier is het altijd duidelijk wat er wordt verwacht en kan de werknemer zich er op voorbereiden.
Wil jij weten of je het inwerktraject van medewerkers goed hebt geregeld? Klik hier, lees alle tips en bekijk de video’s.