Werken in de transport en logistiek. Wat houdt het eigenlijk allemaal in? Welke voordelen zijn er voor jou? In dit artikel delen we 5 voordelen die er zijn aan werken in de transport en logistiek als vrachtwagenchauffeur. Lees snel verder!

1. Vrijheid
Je voelt de vrijheid wanneer je de vrachtwagen instapt. Doordat je alleen bent, kun je zelf bepalen wat er in de vrachtwagen gebeurd. Je eigen muziek en heerlijk meezingen als je dat wil. Aan de hand van een rooster weet jij precies waar je wanneer moet zijn. Het is aan jou hoe jij je tijd besteed in de vrachtwagen.

2. Verantwoordelijkheid
We hebben de afgelopen periode allemaal gezien hoe belangrijk vrachtwagenchauffeurs zijn. Je vervult met je functie een sleutelrol in de maatschappij. Het kan zijn dat je bijdraagt aan het bevoorraden van winkels. Jij hebt de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de vracht op het juiste moment geladen en gelost wordt.

3. Geen 9-5 baan
Is een kantoorbaan waar je je elke dag om dezelfde tijd moet melden, niet aan jou besteed?
Als vrachtwagenchauffeur is geen dag hetzelfde. De tijden variëren, waardoor je op sommige dagen vroeg en op andere dagen wat later begint.  Op deze manier kan het zo zijn dat je overdag genoeg tijd hebt om aan je hobby’s te besteden.
 
4. Opleiding
Mocht je na school aan de slag willen of uit een andere branche komen en je willen omscholen, dan zijn er verschillende  opties. Bij sommige bedrijven zijn er interne opleidingsmogelijkheden. Daarnaast kun je wanneer je aan de voorwaarden voldoet, subsidie aanvragen voor de opleiding als vrachtwagenchauffeur. Binnen 5 tot 6 maanden kan het zomaar zijn dat jij aan de slag gaat als chauffeur.

5. Verschillende plekken
Je bent als vrachtwagenchauffeur altijd op weg ergens naartoe. Je komt op veel verschillende plekken, waar je normaal misschien niet komt. Onderweg ontmoet je veel andere chauffeurs, waardoor het ook nog heel gezellig is. Alleen aan het werk, maar toch ook samen.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om vrachtwagenchauffeur te worden? Neem hier een kijkje voor meer informatie.