Geconditioneerd vervoer

Werken in het geconditioneerd vervoer betekent in veel gevallen een dynamische baan met veel contact met klanten. Hygiëne en kwaliteit zijn belangrijke aspecten binnen geconditioneerd vervoer. De chauffeur is er verantwoordelijk voor dat de goederen met de grootste zorg vervoerd worden en op tijd én op de juiste temperatuur bij de klant worden afgeleverd. 

 

Sierteeltvervoer

Nederland staat bekend om haar tulpen. Het is dan ook geen verrassing dat het transport van sierteelt zowel in binnen als buitenland een belangrijk onderdeel van transport vormt. De term sierteelt staat voor bloemen en planten. Een deel van de bloemen en planten die worden gekweekt is bestemd voor de verkoop in Nederland. Het andere deel is bestemd voor de export naar het buitenland. Als chauffeur rijd je tussen kwekers, veilingen, groothandels, tuincentra en winkels. Dit doe je binnen Nederland, maar ook naar het buitenland. Bloemen en planten zijn kwetsbare producten. Daarom worden ze vaak geconditioneerd vervoerd.

Chauffeurs die in het transport van sierteelt werken zijn vaak in het bezit van rijbewijs CE. Aanvullende certificaten zijn chauffeur geconditioneerd vervoer en chauffeur sierteeltvervoer.