Werken in het verhuisvervoer

Verhuisvervoer kenmerkt zich door het contact met klanten. Voor veel klanten is een verhuizing een stressvolle gebeurtenis. Chauffeurs / verhuizers snappen dit als geen ander. Zij zijn immers specialisten. 


Chauffeur en / of verhuizer

Het verhuisvervoer is een specifieke deelmarkt. Enerzijds door het persoonlijke contact met klanten en anderzijds door het fysieke aspect van het werk. Werk je bij een verhuisbedrijf dan ga je veelal met een collega of met een team van collega’s op pad naar een klant. Binnen het verhuisvervoer werken chauffeurs en verhuizers. Verhuizers met een groot rijbewijs (C of CE) verzorgen niet alleen de verhuizing zelf, maar ook het transport tijdens de verhuizing. Een afwisselende functie dus!


Certificaten

Voor veel verhuisbedrijven geldt dat zij een branchekeurmerk hebben. Het branchekeurmerk Erkende Verhuizers (EV) omvat eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. Hierop worden bedrijven getoetst door een onafhankelijke instelling. Het branchekeurmerk Erkende Projectverhuizers (EPV) heeft als doel klanten de weg te wijzen naar specialisten in projectverhuizingen. Voor medewerkers in het verhuisvervoer geldt dat zij vaak een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag ) moeten overleggen. 


Welke functies hebben chauffeurs en of verhuizers in het verhuisvervoer?

•    Verhuizer
•    Bakwagenchauffeur
•    Trailerchauffeur
•    Combi chauffeur (wipkar en conventioneel)