Stel, je hebt een logistiek medewerker in dienst die toe is aan een volgende stap. Je verwacht dat hij potentie heeft om door te groeien naar vrachtwagenchauffeur. Je kunt hem/haar dan aanmelden voor het project om in aanmerking te komen voor 75% subsidie op het lesgeld van de opleiding. In dit stappenplan leggen we uit wat je hiervoor moet doen. 


1.    Meld je kandidaat aan 

Je meldt de kandidaat hier aan. Meteen na de aanmelding krijgt de kandidaat een bevestigingsmail dat hij of zij door het bedrijf zijn aangemeld. De kandidaat krijgt hierbij een werknemersverklaring toegestuurd die zij digitaal dienen te tekenen.


2.    Testdag

Het is belangrijk om zeker te weten dat jouw kandidaat het in zich heeft om een goede chauffeur te worden. Dat onderzoeken we door de kandidaat een aantal testen te laten doen op het gebied van taal, reactievermogen, concentratievermogen, algemene capaciteiten en rijvaardigheid. De kandidaat ontvangt van ons een uitnodiging van de testdag en de werkgever krijgt daar een bevestiging van. Daarin staat waar en wanneer hij of zij zich moet melden voor de testdag. Na afloop van de testdag ontvangen de kandidaat en jij bericht over de uitslag van de testdag. 
 
Je kunt een negatieve testuitslag naast je neerleggen. Je ontvangt de subsidie dan pas nadat de kandidaat geslaagd is voor de opleiding. 
 
Kandidaten met C-rijbewijs en code 95 worden vrijgesteld van de testdag.


3.    Arbeidsvoorwaardengesprek

Is de kandidaat geslaagd voor de testdag? Dan komt de arbeidsovereenkomst ter sprake. Je biedt de kandidaat een arbeidsovereenkomst aan van minimaal 32 uur per week voor onbepaalde tijd als chauffeur goederenvervoer. Dit contract gaat in zodra de kandidaat geslaagd is voor de opleiding. Heeft de kandidaat al een contract voor onbepaalde tijd? Dan wordt dit aangepast naar de functie van chauffeur goederenvervoer.
 

4.    ID-nummer

Na de testdag wordt de werkgeversverklaring per mail verstuurd. In de werkgeversverklaring leg je onder andere vast dat je als werkgever gebruik wilt maken van de subsidie en je akkoord gaat met de bijbehorende subsidievoorwaarden.  Na het tekenen van dit document, verstrekken wij het ID-nummer.


5.    Subsidie aanvragen

Met het ID-nummer kun je subsidie aanvragen voor de rijopleiding van de kandidaat. Aan de subsidieregeling is een reglement verbonden. Hierin vind je een compleet overzicht van alle voorwaarden van de regeling.

Vergeet niet om de kandidaat ook aan te melden bij een gecertificeerde opleider voor het volgen van de theorie- en praktijklessen.


6.    Kandidaat begint aan de opleiding

Na het behalen van het diploma kan deze gemotiveerde chauffeur gelijk bij jou aan de slag!