Stel, je hebt een logistiek medewerker in dienst die toe is aan een volgende stap. Je verwacht dat hij potentie heeft om door te groeien naar vrachtwagenchauffeur. Je kunt hem/haar dan aanmelden voor het project om in aanmerking te komen voor 65% subsidie op het lesgeld van de opleiding. In dit stappenplan leggen we uit wat je hiervoor moet doen. 


1.    Meld je kandidaat aan 

Je meld je medewerker hier aan.

Heb je een kandidaat die al rijbewijs C + code 95 heeft? Dan kun je hem of haar via deze subsidieregeling aanmelden voor E bij C.  Deze kandidaten hoeven niet getest te worden.  Het is wel belangrijk dat je deze kandidaten bij ons aanmeldt. Dat is nodig om de subsidie te kunnen aanvragen.


2.    Testdag

Het is belangrijk om zeker te weten dat jouw kandidaat het in zich heeft om een goede chauffeur te worden en of hij of zij in een korte periode de opleiding met succes kan doorlopen. Dat onderzoeken we door de kandidaat een aantal testen te laten doen op het gebied van taal, reactievermogen, concentratievermogen, algemene capaciteiten en rijvaardigheid. De kandidaat ontvangt van ons een uitnodiging de testdag. Daarin staat waar en wanneer hij zich moet melden voor de testdag. Jij en de kandidaat ontvangen bericht over de uitslag van de testdag. Je kunt een negatieve testuitslag naast je neerleggen. Je ontvangt de subsidie dan pas nadat de kandidaat geslaagd is voor de opleiding.  Hier lees hoe het werkt.


3.    Arbeidsvoorwaardengesprek

Is de kandidaat geslaagd voor de testdag? Dan komt de arbeidsovereenkomst ter sprake. Je biedt de kandidaat een arbeidsovereenkomst aan van minimaal 32 uur per week voor onbepaalde tijd aan als chauffeur goederenvervoer. Dit contract gaat in zodra de kandidaat geslaagd is voor de opleiding. Heeft de kandidaat al een contract voor onbepaalde tijd? Dan wordt dit aangepast naar de functie van chauffeur goederenvervoer.


4.    Subsidie aanvragen

Nu kun je subsidie aanvragen voor de rijopleiding van de kandidaat. Na de testdag krijg je bericht dat je de benodigde gegevens kunt uploaden in SOOB Subsidiepunt. Daarna kan de kandidaat starten met de opleiding!

Aan de subsidieregeling is een reglement verbonden. Hierin vind je een compleet overzicht van alle voorwaarden van de regeling.

5.    Aanmelden opleiding

Vergeet niet om de kandidaat ook aan te melden bij een gecertificeerde opleider voor het volgen van de theorie- en praktijklessen.


6.    Kandidaat begint aan de opleiding

Na het behalen van het diploma kan deze gemotiveerde chauffeur gelijk bij jou aan de slag!