Linda Overeijnder (24) was met 318 matches vorig jaar de topscoorder van het Mobiliteitscentrum. En dat levert een hoop blije gezichten op. Linda is vooral actief in Zuid-Nederland. ‘Ik mag de mensen daar wel. Ze hebben een goede drive en nemen de tijd voor je.’


Maandag: ook aandacht voor logistieke functies

Een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Eerst maar eens aan de slag met de mails die dit weekend zijn binnengekomen. Daarna overleg met team Zuid. Bovenaan de agenda staat de vraag hoe we nieuwe en vakbekwame chauffeurs in 2018 aan een baan gaan helpen.

's Middags samen met collega Menno naar het hoofdkantoor van DHL in Utrecht. We bespreken met Recruitment Business Partner Mariska Streler hoe we de samenwerking kunnen verbeteren, vooral op het gebied van logistieke functies zoals operators, supervisors en teamleiders. Een lastige groep voor het Mobiliteitscentrum, waar we meer aandacht aan gaan besteden. 
 

Dinsdag: nieuwe manier van werving en selectie

Vanochtend samen met manager Peter Smit op bezoek bij Jan de Rijk in Roosendaal. We bespreken een nieuwe manier van werving en selectie. Hierbij wordt niet alleen naar competenties, opleiding en werkervaring gekeken, maar ook of de kandidaat past bij de cultuur, drijfveren en kernwaarden van de organisatie een betere match ontstaat. De HR-manager was meteen enthousiast en wilde verder praten. We spreken af dat we deze maand gaan starten met een pilot. 
 

Woensdag: bellen met kandidaten

Ik heb een eigen werksysteem: één dag per week blok ik voor mijn kandidaten en een dag voor mijn werkgevers. Dat is voor mij de juiste structuur om de werktijd zo efficiënt mogelijk te besteden. Vandaag is het kandidatendag. Ik bel zowel zij-instromers als vakbekwame chauffeurs die bij ons staan ingeschreven. Wie onbereikbaar is, stuur ik een mail. Ik informeer naar de resultaten, geef sollicitatietips en bied een luisterend oor. Een paar vakbekwame chauffeurs hebben op eigen kracht een baan gevonden; die kan ik uitschrijven. Drie nieuwe kandidaten stel ik voor bij bedrijven.


Donderdag: plannen voor 2018

Vanmiddag heb ik een afspraak met het team van Randstad Transport dat zich bezighoudt met zij-instroomkandidaten. Als we arriveren zit het Randstad-team al klaar. Leuke mensen met wie je goed en snel afspraken kunt maken. Na een korte rondleiding gaan we aan de slag. We nemen de resultaten van het afgelopen jaar door en bespreken de plannen voor 2018. Als we afscheid nemen staat de planning strak in de verf.

Vanavond net als dinsdag naar de fitness. In de wintermaanden hou ik zo mijn conditie op peil, anders komt er niks terecht van de tenniscompetitie deze zomer. 
 

Vrijdag: absolute topper

Het is vandaag werkgeversdag. Dat betekent heel veel bellen met bedrijven in Brabant en Limburg. Ik controleer wat de stand van zaken is en welke vacatures nog vacant zijn. De vraag naar chauffeurs lijkt eindeloos. Sommige bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om extra aandacht te genereren op onze Facebookpagina. Een paar maak ik blij met tips om hun vacatures op een andere manier te voorzien.

Ook bel ik nog even naar een trouwe klant uit Nijmegen. Een jaar geleden heb ik hier een dame geplaatst, die ik ontmoette tijdens een voorlichtingsbijeenkomst voor zij-instromers in Cuijk. Toen ze hoorde dat ze voor het zij-instroomtraject was toegelaten, begon ze spontaan te huilen, zo blij was ze. Ze bleek een absolute topper en haalde alle rijbewijzen in één keer. Het gaat nog steeds super met haar. Fijn voor haar, fijn voor mij. Ik ga weer met een goed gevoel het weekend in.