Op donderdag 16 november vond onze inspiratiebijeenkomst plaats. Speciaal georganiseerd voor jou in Limburg. Met keuze uit tal van interessante workshops. Hét evenement om ideeën op te doen rondom instroom van nieuwe medewerkers en inzetbaarheid van jouw huidige werknemers. Afgestemd op de sector transport en logistiek. 

Download hier de presentaties die zijn gebruikt tijdens de workshops:
Werving en selectie anno nu
De nieuwe Arbowetgeving
Duurzame inzetbaarheid
RI&E

PROGRAMMA                                                                           
15.30  uur               Inloop en ontvangst door Willem de Vries
16.00-16.45 uur    Inspiratie opdoen door Arnold Vanderlyde
 
17.00-18.00 uur   Workshop ronde 1
18.00-19.00 uur   Bijpraten onder het genot van een hapje en versnapering
19.00-20.00 uur   Workshop ronde 2
 
20.00-20.15 uur   Gezamenlijke afsluiting
 
Als relatie van het Sectorinstituut is deelname aan deze bijeenkomst geheel kosteloos (inclusief parkeren en versnapering).

Datum
Donderdag 16 november 

Tijd
15.30 - 20.15 uur

Locatie
Volgt na aanmelding
 
Workshop 1: De nieuwe Arbowetgeving (per 1 juli 2017)
Wat moet er in ieder geval geregeld worden in de contracten met de verzuimbegeleiding of de arbodienst? Hoe zit het nu met de preventiemedewerker? Natuurlijk zijn we zoals gewoonlijk ook geïnteresseerd in jouw ervaringen. Aan het einde van deze workshop weet je wat je moet regelen om te voldoen aan de nieuwe Arbowet.
 
Workshop 2: Werving en selectie anno nu
In deze workshop nemen we je mee in de arbeidsmarktcijfers in jouw regio en de gevolgen die dit heeft voor de werving van personeel. We gaan uitgebreid in op trends en ontwikkelingen met betrekking tot jouw wervings- en selectiebeleid. Je krijgt concrete tips per doelgroep om jouw werving en selectie te verbeteren. In de workshop is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren.

Workshop 3: Duurzame inzetbaarheid
Met steeds ouder wordende werknemers en een pensioenleeftijd die opschuift, ontkom je er niet aan om te werken aan duurzame inzetbaarheid binnen uw bedrijf. Maar hoe zorg je dat er niet alleen losse maatregelen worden genomen? Hoe  komen werknemers in actie en houden ze vol? In deze workshop maken we samen een aanzet voor een aanpak voor duurzame inzetbaarheid binnen jouw bedrijf.
 
Workshop 4: RI&E
Ben je ondernemer met personeel, dan ben je verplicht een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) te maken. Een RI&E is een lijst met alle (veiligheids- en gezondheids-) risico’s binnen jouw bedrijf en een plan voor het beperken van deze risico’s. Maar hoe zorg je ervoor dat het niet blijft bij een papieren tijger?  In deze workshop gaan we samen aan de slag met een dynamische RI&E.
 
Workshop 5: Optimale begeleiding van een leerling
Investeren in jonge aanwas loont. Maar hoe haal je het beste uit uw leerling? Hoe motiveert je jouw leerling? Communicatie speelt hierbij een belangrijke rol.  In deze workshop komen verschillende praktijkvoorbeelden aan bod. En hoor je tips van jouw mede-workshopdeelnemers. Neem jij deze tips mee naar huis?

Deze inspiratiesessie mag je niet missen!