Donderdag 16 november ben je van harte welkom tijdens onze inspiratiebijeenkomst. Speciaal georganiseerd voor jou in Limburg. Met keuze uit tal van interessante workshops. Hét evenement om ideeën op te doen rondom instroom van nieuwe medewerkers en inzetbaarheid van jouw huidige werknemers. Afgestemd op de sector transport en logistiek. Deze bijeenkomst mag je niet missen. Schrijf je vandaag nog in.

PROGRAMMA                                                                           
15.30  uur               Inloop en ontvangst door Willem de Vries
16.00-16.45 uur    Inspiratie opdoen door mystery guest spreker
 
17.00-18.00 uur   Workshop ronde 1
18.00-19.00 uur   Bijpraten onder het genot van een hapje en versnapering
19.00-20.00 uur   Workshop ronde 2
 
20.00-20.15 uur   Gezamenlijke afsluiting
 
Als relatie van het Sectorinstituut is deelname aan deze bijeenkomst geheel kosteloos (inclusief parkeren en versnapering).

Datum
Donderdag 16 november 

Tijd
15.30 - 20.15 uur

Locatie
Volgt na aanmelding

Aanmelden
Klik hier om aan te melden. 
Bij aanmelding maak je een keuze maken uit de volgende workshops (max. 2 per deelnemer):
 
Workshop 1: De nieuwe Arbowetgeving (per 1 juli 2017)
Wat moet er in ieder geval geregeld worden in de contracten met de verzuimbegeleiding of de arbodienst? Hoe zit het nu met de preventiemedewerker? Natuurlijk zijn we zoals gewoonlijk ook geïnteresseerd in jouw ervaringen. Aan het einde van deze workshop weet je wat je moet regelen om te voldoen aan de nieuwe Arbowet.
 
Workshop 2: Werving en selectie anno nu
In deze workshop nemen we je mee in de arbeidsmarktcijfers in jouw regio en de gevolgen die dit heeft voor de werving van personeel. We gaan uitgebreid in op trends en ontwikkelingen met betrekking tot jouw wervings- en selectiebeleid. Je krijgt concrete tips per doelgroep om jouw werving en selectie te verbeteren. In de workshop is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren.

Workshop 3: Hoe om te gaan met zieke werknemer die in het buitenland werkt en woont
Een van mijn chauffeurs die in Duitsland woont en werkt is ziek. Moet ik nu de Nederlandse Wet verbetering Poortwachter of de Duitse wetgeving volgen? Ik heb Poolse medewerkers in dienst. Hoe kan ik hen, wanneer zij ziek zijn, het beste op afstand begeleiden? Hoe werkt dat in België of Frankrijk? Wat zijn mijn rechten en plichten? Zomaar een aantal vragen die beantwoord worden.
 
Workshop 4: Hoe werf je talent? (employer branding)
De strijd om talent is al enige tijd bezig. Je redt het niet meer door alleen vacatures te plaatsen in regionale kranten. Er is meer nodig. Als werkgever moet je werken aan jouw imago, jouw merk. En aan een merk moet je structureel bouwen en aandacht geven. Ook wel employer branding genoemd. Zo werkt jouw werkgeversmerk als een magneet. Geen makkelijke opgave. Waar begin je? Samen kijken we naar voorbeelden uit de sector en ga je naar huis met een stappenplan om zelf aan de slag te gaan.
 
Workshop 5: Robotisering
Robots gaan werk overnemen in de toekomst. Maar wanneer is deze toekomst? Wordt jouw nieuwe collega een robot? Wissel van gedachten met echte mensen over dit spannende onderwerp. Na afloop weet je welke kant het mogelijk opgaat met onze sector en wellicht wel met jouw eigen bedrijfsvoering. Ben jij er klaar voor?
 
Workshop 6: Duurzame inzetbaarheid
Met steeds ouder wordende werknemers en een pensioenleeftijd die opschuift, ontkom je er niet aan om te werken aan duurzame inzetbaarheid binnen uw bedrijf. Maar hoe zorg je dat er niet alleen losse maatregelen worden genomen? Hoe  komen werknemers in actie en houden ze vol? In deze workshop maken we samen een aanzet voor een aanpak voor duurzame inzetbaarheid binnen jouw bedrijf.
 
Workshop 7: RI&E
Ben je ondernemer met personeel, dan ben je verplicht een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) te maken. Een RI&E is een lijst met alle (veiligheids- en gezondheids-) risico’s binnen jouw bedrijf en een plan voor het beperken van deze risico’s. Maar hoe zorg je ervoor dat het niet blijft bij een papieren tijger?  In deze workshop gaan we samen aan de slag met een dynamische RI&E.
 
Workshop 8:  Veiligheidsbewustzijn
Waarom is het belangrijk  om medewerkers bewust om te laten gaan met veiligheid? Samen zorgen voor veiligheid is een belangrijk ding. Een ongeluk zit in een klein hoekje, in de waan van de dag, in 'ik doe het al jaren zo' en in routinematig handelen. Een ongeluk kan leiden tot verzuim en uitval. En dus kosten. Hoe maak je van veiligheid een gezamenlijk onderwerp? Ga hiermee aan de slag in de workshop.
 
Workshop 9: Preventiemedewerker
Door de wijzigingen in de Arbowet, die op 1 juli in werking zijn getreden, verandert de rol van de preventiemedewerker. Welke taken heeft hij? Wat is zijn positie in de organisatie. In deze interactieve workshop kom je hierover alles te weten.

Workshop 10: Optimale begeleiding van een leerling
Investeren in jonge aanwas loont. Maar hoe haal je het beste uit uw leerling? Hoe motiveert je jouw leerling? Communicatie speelt hierbij een belangrijke rol.  In deze workshop komen verschillende praktijkvoorbeelden aan bod. En hoor je tips van jouw mede-workshopdeelnemers. Neem jij deze tips mee naar huis?

Deze inspiratiesessie mag je niet missen!