Er zijn wel meer dan 100 verschillende functies in transport en logistiek. Ook binnen het beroep van vrachtwagenchauffeur zijn er veel verschillende mogelijkheden. Voor mannen én vrouwen. Dit zijn een paar voorbeelden van banen die fysiek minder belastend zijn.

Meer weten over banen in transport en logistiek?  Check onze vacaturebank.


Vrachtwagenchauffeur containertransportAls chauffeur containertransport ben je verantwoordelijk voor het laden/aankoppelen, vervoeren en lossen/afkoppelen van diverse maten containerchassis. Je rijdt naar bestemmingen in Nederland, Duitsland (Ruhrgebied) en België. Je vervoert standaard containers, koelcontainers en containers waarvan de lading bestaat uit gevaarlijke stoffen. Je overnacht enkele malen per maand in je cabine. In deze functie moet je rekening houden met lange wachttijden. Je kunt Duits spreken.

Opleiding: je bent in bezit van rijbewijs CE
Nodig voor deze functie: je kunt veilig werken, je bent eerlijk en oprecht in je werk.
Werkbelasting: in de tabel hieronder zie je de werkbelasting van een chauffeur containertransport. Het wijzertje staat overal in het gele vlak. Dat betekent dat de werkbelasting gemiddeld is.


 

Chauffeur land- en tuinbouwproducten

Je vervoert agrarische producten vanaf de boerderij naar de verzamelplaats: een veiling, suikerfabriek of een opslagloods. Je lost met (elektrische) pallettruck, heftruck, lopende band of met een kraan. Je rijdt 2 tot 8 ritten per dag.

Opleiding: Rijbewijs C, Rijbewijs CE
Nodig voor deze functie: nauwkeurig werken en  volgens hygiënevoorschriften werken.
Werkbelasting: in de tabel hieronder zie je de werkbelasting van een chauffeur land- en tuinbouwproducten.  Waar het wijzertje in het groene vlak staat is de werkbelasting laag. Waar het wijzertje in het gele vlak staat is de werkbelasting gemiddeld.
 


Hulp nodig?

Denk jij na over je werk, wil je misschien iets anders maar weet je nog niet precies wat? Vul het formulier in. We nemen dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 


Meer weten?