Werkdruk is niet altijd slecht. Een beetje werkdruk kan je zelfs plezier in je werk geven. Maar te veel werkdruk is niet goed voor je gezondheid. Dan slaat werkdruk om in werkstress.
 

Wat zijn de gevolgen van stress?

Te hoge of te lage werkdruk kan leiden tot werkstress. 13% van de werknemers in transport en logistiek ervaart zo veel stress dat ze er last van hebben. Als je langere tijd stress hebt van je werk, dan kun je daar last van krijgen. Bijvoorbeeld door lichamelijke klachten als rugpijn of hoofdpijn. Maar je kunt er ook geestelijk last van krijgen. Je hebt bijvoorbeeld niet meer zo veel zin om naar je werk te gaan.  


Wat kun je eraan doen

  • Zorg goed voor jezelf. Doe je bijvoorbeeld nog aan sport en zie je jouw vrienden en familie regelmatig? Slaap je genoeg en eet je gezond? Al deze dingen hebben invloed op hoe jij je voelt.
  • Praat erover. Doe dit met je partner, familie of vrienden. Maar bespreek het ook op je werk, met je leidinggevende of iemand die je vertrouwt.
  • Je kunt ook met collega’s te praten. Misschien voelen zij hetzelfde als jij. Of weten ze wat je er aan kunt doen.
  • Is er een ondernemingsraad? Praat dan met hen. Zeker als meer collega’s er last van hebben. Wil je liever praten met iemand buiten je bedrijf? Neem dan contact op met de arbodienst voor een open spreekuur.
  • Maak een afspraak met je huisarts.
Zo zorgt Mitchell dat hij geen stress heeft.