Arbeidsmarktrapportage

De Arbeidsmarktrapportage beroepsgoederenveroer over de weg en logistiek 2020 is de basis onder al het beleid, de dienstverlening en activiteiten van STL. Ben je benieuwd naar de belangrijkste trends op de arbeidsmarkt? Lees dan deze rapportage.


De rapportage is hieronder per thema te lezen.


 

Sectormonitor Transport en Logistiek

De laatste ontwikkelingen in de sector transport en logistiek vind je in de Sectormonitor. Deze verschijnt ieder kwartaal. Je vindt hierin informatie over:

 • Omzetontwikkeling en ondernemersvertrouwen
 • Aantal werkgevers, aantal werknemers, aantal chauffeurs
 • In- en uitstroom
 • Leeftijdsopbouw
Wij maken deze monitor in opdracht van Pensioenfonds Vervoer.

Download de Sectormonitor 2021 Q2
 


Factsheet Arbeidsmarkt

De economie trekt aan en de sector leeft op. De vraag naar personeel stijgt de komende jaren harder dan het aanbod. Wil je weten welke statistieken daar bij horen en hoe je jouw bedrijf voorbereidt? Lees dan eens onze factsheet over het arbeidsmarktontwikkelingen.

Download de factsheet Arbeidsmarkt
 

Factsheet Vitaal aan het werk

De arbeidsmarkt is krap en er zijn personeelstekorten. De huidige werknemers vitaal houden en behouden is dan ook van groot belang. In de factsheet lees je daar meer over en vind je de belangrijkste cijfers rondom verzuim en gezondheid.

Download de factsheet Vitaal aan het werk
 

Factsheet Veilig aan het werk

Het voorkomen van uitval door ongevallen vraagt om aandacht en beleid voor veiligheid en preventie. Lees onze factsheet hierover met cijfers over arbeidsrisico's en hoe je zelf aan de slag kan met veiligheid.

Download de factsheet Veilig aan het werk
 

Factsheet Een goed contact

Werknemers die van hun werk houden zijn een geweldige aanwinst voor een bedrijf. STL ondersteunt werkgevers bij het vinden van nieuwe werknemers en bij het behouden van de huidige werknemers. Door een goed contact met je werknemers weet je hoe ze in hun werk staan en voelen werknemers zich verbonden met jouw bedrijf.

Download de factsheet Een goed contact
 

Factsheet Een leven lang leren

De arbeidsmarkt verandert: kennis en vaardigheden verouderen sneller en door technologisering en digitalisering worden steeds hogere, en andere eisen aan werknemers gesteld. Als werknemers zich blijven ontwikkelen is de kans groter dat zij inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt en niet uitvallen. Uit onderzoek is bekend dat veel werknemers niet stilstaan bij het belang van een leven lang leren. Werknemers zeggen vaak dat ze al over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om hun werk goed te kunnen doen en ervaren geen acute scholingsbehoefte.

Download de factsheet Een leven lang leren
 


Regionale factsheets

We hebben factsheets met regionale arbeidsmarktinformatie transport en logistiek.
Per regio vind je:

 • Aantal werkenden in beroepsgoederenvervoer en logistiek.
 • Ontwikkeling arbeidsvraag en personeelsaanbod.
 • In- en uitstroom.
 • Ontwikkeling leeftijdsopbouw.
 • Activiteiten Sectorinstituut (bijvoorbeeld aantal zij- instromers).
 • Verzuim.
 • Gebruik RI&E en SOOB Subsidiepunt.
Je kunt kiezen uit factsheets van de 35 Arbeidsmarktregio's. Ook zijn er factsheets van de regio's Noord, Oost, Noordwest, Zuid en Zuid-Holland.


Download hier de factsheets per arbeidsmarktregio.