Veilig en gezond werken, de gewoonste zaak van de wereld.

Veilig thuiskomen na een dag werken lijkt vanzelfsprekend. De gewoonste zaak van de wereld? Nee! Want het gaat ieder jaar bij duizenden mensen goed mis. Rij jij veilig (geen telefoon in je hand), draag jij altijd je veiligheidsschoenen? Jij wilt toch ook veilig en gezond oud worden? Doe je het goed, dan blijf je langer en met meer plezier werken.


Arbowetgeving

Vanuit de Arbowetgeving is jouw werkgever verplicht jou een veilige en gezonde werkplek aan te bieden. Daarnaast is het hen taak om jou te voorzien van veiligheidsinstructies zodat jij je werk veilig kunt doen. Vanuit de Arbowetgeving is het jouw taak om de veiligheidsinstructies door te nemen en je werk veilig uit te voeren.


Houd je kennis over veiligheid actueel met toolboxen

Zeker als jij al enige tijd in de sector werkt, is het goed om je kennis rondom veiligheid op te frissen. Bij voorkeur op eenduidige wijze en met al je collega’s op dezelfde manier.
Met behulp van de Toolboxen van het Sectorinstituut kun jij je kennis van veilig en gezond werken  weer opfrissen... Er zijn 39 Toolboxen van maximaal een kwartier, toegespitst op de praktijkgerichte situaties uit de sector transport en logistiek. Op een laagdrempelige manier is zo de jouw veiligheidskennis weer up-to-date.

Een veilige werkomgeving is natuurlijk ieders eigen verantwoordelijkheid.


Voor wie zijn de toolboxen?

De Toolboxen zijn geschikt voor alle werknemers en werkgevers die werkzaam zijn in de branche transport en logistiek. Als je ermee wilt werken vraag via jouw werkgever de toolboxen aan.
 

Wat is een Toolbox?

Met de Toolbox bevorder je het dagelijks veilig en gezond werken. Een toolbox:
o    is gericht op de praktijk
o    kan individueel en in groepsverband worden ingezet
o    is van korte duur
o    kan overal en altijd bekeken worden via telefoon, laptop, of iPad
o    behandelt één onderwerp, dat wordt afgesloten met een toets.
 

Toolboxen gebruiken

Ga aan de slag met jouw veiligheid en update je kennis over veiligheid met de toolboxen….
Heb je nog geen account, vraag de toolboxen dan aan via je werkgever.