Veilig en gezond werken volgens de wet?
Of weet de werknemer het wel…?

Vanuit de Arbowetgeving ben je als werkgever verplicht werknemers veilige en gezonde werkplekken te bieden. Daarnaast moeten werkgevers en werknemers voldoen aan hun wettelijke verplichting op het gebied van Arbo en veiligheid. Wanneer er namelijk een ongeval plaatsvindt, moet je als werkgever kunnen aantonen dat je als bedrijf er alles aan gedaan hebt om het incident te voorkomen. Maar hoe dan?
 

Opfriscursus

Zeker wanneer werknemers al jaren in de sector werken, is het goed om de kennis rondom veiligheid op te frissen. Bij voorkeur op eenduidige wijze en voor alle collega’s op dezelfde manier.
Met behulp van de branchespecifieke Toolboxen van het Sectorinstituut kunnen bedrijven in transport en logistiek de kennis van veilig en gezond werken opfrissen, én toetsen bij de werknemers. Er zijn 39 Toolboxen van maximaal een kwartier, toegespitst op de praktijkgerichte situaties uit de sector. Op een laagdrempelige manier is zo de veiligheidskennis van de werknemers weer up-to-date en heb je als bedrijf een overzicht van wie welke toolbox heeft gevolgd.
Een veilige werkomgeving is natuurlijk ieders eigen verantwoordelijkheid, maar bovenal is het volgens de wet jouw zaak. Regel dat dan ook snel en eenvoudig.


Voor wie zijn de toolboxen?

De Toolboxen zijn kosteloos beschikbaar voor alle werknemers en werkgevers die werkzaam zijn in de branche en die SOOB (het opleidingsfonds van de sector) afdragen. Interesse in de Toolboxen binnen uw logistieke - of transportbedrijf? Meld je aan via onderstaand formulier, dan nemen wij contact op.
 

Wat is een toolbox?

Met de toolbox bevorder je het dagelijks veilig en gezond werken aan de hand van een werkgerelateerd onderwerp. Een toolbox:
o    is gericht op de praktijk.
o    kan individueel en in groepsverband worden ingezet.
o    is van korte duur.
o    kan overal en altijd bekeken worden via telefoon, laptop, of iPad.
o    behandelt één onderwerp, dat wordt afgesloten met een toets.
 

 

Vraag hier toolboxen aan voor jouw bedrijf!

Vragen of opmerkingen?

Wanneer u vragen heeft of opmerkingen kunt u contact opnemen met Het Sectorinstituut.

Neem contact op