Wat doe jij als er mist wordt voorspeld maar er nog geen mist is?

Ik ga dan extra alert de weg op. Kijk, als het nog steeds helder is, dan rijd je gewoon de snelheid die je altijd rijdt. Zodra ik merk dat er ook maar een beetje mist komt, houd ik gelijk nog meer afstand en pas ik mijn snelheid aan. Mist kan ineens ontstaan of je kunt ineens een dichte mistbank inrijden. Je voorligger kan zomaar op de rem trappen. Voor je het weet rijd je tegen je voorligger aan. 

Als er mist is, wat doe je dan?

De twee belangrijkste dingen zijn afstand houden en langzamer rijden. Ik haal bij mist ook nooit in. 
Als de mist zo erg is dat je minder dan 50 meter voor je uit kunt kijken, dan moet je je mistachterlampen aan doen. Zodra het zicht weer meer wordt dan 50 meter, moeten deze weer uit. Je verblindt anders je achterligger en kan het lijken alsof je aan het remmen bent.

Hoe weet je dat het zicht minder dan 50 meter is?

Dat is een beetje schatten, maar de afstand tussen lantaarnpalen is 50 meter. Als je bij een lantaarnpaal rijdt en je de volgende lantaarnpaal niet kunt zien dan kun je minder dan 50 meter ver kijken.

Hoe zit dat met je mistlamp voor?

Er is geen regel die precies zegt hoeveel meter zicht je moet hebben voordat je die aan mag doen. Je mag hem alleen aan doen als je zicht wordt belemmerd  en hij moet uit wanneer je weer goed zicht hebt.