Werken jouw medewerkers echt zo professioneel en veilig als ze zelf denken? Onze toolboxen zijn de ultieme test. Slaag je, dan weet je hoe je veilig kan werken. Zo niet, dan ben je binnen een kwartier weer helemaal bijgespijkerd. Het is leuk, kosteloos en aanmelden is eenvoudig. Met zo’n mini-cursus voorkom je ongevallen in je bedrijf. Dit is nuttig voor iedere medewerker in onze sector.We hebben samen met de sector tientallen toolboxen ontwikkeld over de risico’s bij meest voorkomende activiteiten in onze sector, van lading zekeren tot werken met tractiebatterijen en omgaan met verstekelingen. Een toolbox bestaat uit een filmpje of foto, begeleidende tekst, oefenvragen en een korte test. In de mini cursussen kijken we op een verfrissende wijze naar de dagelijkse werkpraktijk. De oefenvragen zijn scherp en de testjes zijn ook voor professionals niet al te eenvoudig, maar juist daarom leuk om te doen.


Ongeval voorkomen

‘Dit nieuwe initiatief van STL is de meest snelle manier om medewerkers helemaal up-to-date te brengen over de veiligheidsaspecten van hun vak’, vertelt Martijn Zuidland. Hoe makkelijk is het niet om even in de pauze op een mobiele telefoon of een ander apparaat naar een filmpje te kijken? Zeker als je bedenkt dat je er misschien wel een ernstig ongeval door voorkomt. De toolboxen zijn trouwens niet alleen handig voor onervaren krachten, maar ook voor de oude rotten in het vak, want je weet hoe (verkeerde) gewoonten er na jaren in slijten.’


Verplichting Arbowet

Als werkgever kan je desgewenst zien wie, welke toolbox met welk resultaat heeft doorlopen. Zo kan je op tijd maatregelen nemen. Je voldoet daarmee meteen aan een verplichting uit de Arbowet om medewerkers goed over risico’s en gevaren te informeren.
 

Aanmelden

Aanmelden is kosteloos voor SOOB-bedrijven. Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan, vul een paar bedrijfsgegevens in en je ontvangt een link die je naar je medewerkers kan doorsturen.
 

Geen kosten voor SOOB-bedrijven

SOOB-bedrijven kunnen zonder kosten (of met een kleine bijdrage) gebruikmaken van alle producten en diensten die het Sectorinstituut ontwikkelt om de veiligheid in je bedrijf te bevorderen en risico’s te verkleinen.