Je hebt een actuele RI&E, een goed plan van aanpak maar je loopt vast op een weerbarstige praktijk. Neem de bedrijfscultuur. In jouw bedrijf werken stuk voor stuk mensen die zeker op het eind van de dag nog even een tandje bijzetten om de klus op tijd af te krijgen. Dat is natuurlijk mooi, alleen wil je wel dat je medewerkers de risico´s niet uit het oog verliezen. Dit is immers juist het moment waarop de meeste ongevallen gebeuren.
 

Concrete praktijkresultaten

‘Enkel een RI&E en een plan van aanpak helpen daar niet bij. Daar is meer voor nodig’, zegt Martijn Zuidland veiligheidsdeskundige bij STL. ‘Verkeerd uitgevoerd zijn dit zelfs niet meer dan papieren exercities. Een actuele RI&E zorgt voor nieuwe inzichten. Het is de eerste stap naar veiliger en gezonder werken. Een coach van het Sectorinstituut kan jou en je preventiemedewerker helpen om die inzichten om te zetten naar concrete praktijkresultaten. We hebben coaches met uiteenlopende expertises op het gebied van certificering, wet- en regelgeving, bedrijfspsychologie en cultuurverandering. Ze kennen de dagelijkse praktijk in de transport en logistiek van haver tot gort. Zo is er altijd een coach beschikbaar die het beste past bij het profiel van jouw bedrijf.’
 

Volledig kosteloos

Draagt jouw bedrijf SOOB-premie af?  Dan kan je volledig kosteloos gebruikmaken van de expertise en begeleiding van onze coaches. We stellen per bedrijf zestien coachingsuren ter beschikking, wat in de praktijk meestal ruim voldoende is om de gestelde doelen met succes te bereiken.
Meld je hier vandaag nog aan.