Veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, van werkgever én werknemer, waar je allebei profijt van hebt. Om veilig te kunnen werken, is continue en systematisch aandacht voor dit onderwerp van belang. 

Stel jouw bedrijfsaanpak samen 

Sta je nog aan het begin? Of ben je al goed op weg en hoef je alleen nog de puntjes op de ‘i’ te zetten? Zorg ervoor dat je weet waar je bedrijf nu staat om effectief aan de slag te gaan. Met dit stappenplan zet je de juiste stappen om de veiligheid in je bedrijf te verhogen.

Waar sta je?

Stap 1: stel een preventiemedewerker aan

Heb je al een preventiemedewerker aangesteld? Nee, stel deze dan eerst aan. Tot 25 werknemers mag je dit zelf zijn. Heb je meer medewerkers wijs dan iemand aan. Wij bieden jouw preventiemedewerker een training aan waarmee hij snel thuis is in de wereld van veiligheid. Meer weten over onze training? Klik hier.

Stap 2: Stel een RI&E op

Met een RI&E breng je de risico's binnen je bedrijf in kaart. Met onze branche RI&E heb je deze zo opgesteld. Hulp nodig bij het opstellen? Onze adviseurs helpen je graag op weg. Voor bedrijven tot 25 werknemers bieden wij een RI&E workshop aan. Waarbij je aan het einde van de dag naar huis gaat met een ingevulde RI&E. Meer weten over de RI&E? Klik hier.

Stap 3: Aan de slag met je plan van aanpak

Met de RI&E heb je de risico's in kaart gebracht. Nu begint het echte werk. Ga aan de slag met jouw maatregelen en acties voor de risico's binnen het bedrijf en maak je bedrijf veiliger. Weet je niet waar je moet beginnen of heb je hulp nodig? Onze adviseurs staan voor je klaar. Meer lezen over het uitvoeren van je plan van aanpak? Klik hier.

Stap 4: Stop veiligheid in de DNA van je bedrijf

Om veiligheid echt te integreren in je bedrijf moet veiligheid op ieders netvlies staan en onderdeel worden van je bedrijfscultuur. Maak gebruik van onze gratis coaching om veiligheid in het dna van jouw organisatie te krijgen.  Meer weten over het coachingtraject? Klik hier.

Tips en praktische tools nodig?

Met onze jarenlange ervaring hebben wij vele tips en praktische tools ontwikkeld. Bekijk onze toolboxen, tipkaarten, de arbo catalogus en het oplossingenboek