STL gelooft in een integrale benadering van duurzame inzetbaarheid. Waar werkgever en werknemer samen voor gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je iedereen meekrijgt? STL helpt je hier bij.
Samen maken we een concreet plan, passend bij jouw bedrijf. Waarmee we samen de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers stap voor stap vergroten.


Pure Werkkracht!

We hebben het vaak over duurzame inzetbaarheid. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? STL gebruikt hiervoor het begrip werkkracht. Van werknemers, van bedrijven en de sector als geheel. Hoe meer werkkracht, hoe minder verzuim, hoe productiever medewerkers en hoe aantrekkelijker jij bent als werkgever.
Onmisbaar dus voor de continuïteit van jouw onderneming. In onze adviezen zullen we altijd rekening houden met alle vier de factoren.

Pure Werkkracht ontstaat wanneer in het volgende is voorzien:
Goed-contact.pngEEN GOED CONTACT MET MEDEWERKERS
Goed contact is essentieel. Het zorgt voor meer invloed op de werkkracht van je medewerkers. En: door goed contact voelen medewerkers zich verbonden met jouw bedrijf.

Juiste-persoon.pngDE JUISTE PERSOON OP DE JUISTE PLEK
Voor iemand die van z’n werk houdt, die z’n talent kwijt kan en van wie niet teveel én niet te weinig gevraagd wordt, is werken nooit een opgave. Zo’n iemand beschikt over veel werkkracht.

Vitaal.pngVITAAL AAN HET WERK
Hoe gezonder medewerkers zijn, hoe groter hun werkkracht. Een ziekte kan iedereen overkomen, maar je kunt wel zorgen voor zo min mogelijk verzuim. Door het risico op uitval zo klein mogelijk te maken.

Veilig.pngVEILIG AAN HET WERK
Als werkgever wil je goed voor je mensen zorgen. En als werknemer wil je goed voor jezelf zorgen. Veilig werken is daarbij een belangrijke factor. Of dit nu wettelijk geregeld is of niet.

Een aanpak die werkt.