De juiste persoon op de juiste plek


Enige tijd geleden las ik op onze website een artikel over Hans van Dijk. Hans is laagtalig en trok het door de digitalisering niet meer als chauffeur. Na vijfendertig jaar zette hij een punt achter zijn loopbaan en stapte over naar het magazijn. Hans is niet de enige werknemer in onze sector die op een zeker moment niet meer op de juiste plek zit. Daar hoef je echt niet laagtalig voor te zijn.

Werkzaamheden veranderen in de loop der jaren, de mens ook en afscheid nemen is moeilijk. De stap die Hans op eigen kracht zette, was moedig. Voor menigeen die niet meer op de juiste plek zit, is zo’n stap een brug te ver. Hoewel men zich onzeker en ongelukkig voelt in het werk, en best weet dat het allemaal niet zo goed meer gaat, kiest men toch vaak voor de veiligheid van het vertrouwde. Doodzonde natuurlijk. Ieder mens barst van het talent. Op een vruchtbare plek komt talent tot bloei. Anders verschrompelt het.

Als ik merk dat een medewerker niet meer op de juiste plek zit, zet ik alle beschikbare middelen in om zijn of haar talent elders weer te laten bloeien, binnen of buiten onze organisatie. En ik ga naast ze staan omdat ik niet wil dat hun talent verloren raakt. Afscheid nemen gaat gepaard met verdriet, boosheid en ja ook opluchting. Meestal zijn ze daarna veel gelukkiger dan voorheen, net zoals Hans. Hoe het met hem is afgelopen, kunt u hier lezen. Ik ga geen tip van de sluier oplichten. U moet het verhaal zelf maar lezen. Het is indrukwekkend, evenals al die verhalen van mensen waarvan het talent is gered en die na een lastig besluit weer op de juiste plek terecht zijn gekomen.

gabby-onder.jpg
Gabby Delhaas
Manager instroom