Wil je meer inzicht in je gezondheid en inzetbaarheid, of wil je weten hoe je dit kunt verbeteren? Doe de Inzetbaarheidscheck! Deze check is een online vragenlijst over je inzetbaarheid: je lichamelijke en geestelijke gezondheid, levensstijl, werkbeleving en loopbaan. Als je de check volledig invult, krijg je een rapport met een persoonlijk advies. Deze adviezen helpen je om je werk gezond en met plezier te blijven doen. Hoe werkt de inzetbaarheidscheck?

  1. Vul de vragenlijst in. Dit duurt ongeveer 15 minuten. We raden je aan om de vragenlijst in te vullen op een plek waar je dit ongestoord kunt doen. Je kunt de Inzetbaarheidscheck ook invullen op een tablet. Je hoeft de vragenlijst niet in één keer af te maken. Alle bladzijden die volledig zijn ingevuld worden opgeslagen. Als je verder gaat, gebruik dan de link die je hebt ontvangen via email, of de code die je hebt gekregen.
  2. Als je de vragenlijst hebt ingevuld, krijg je een persoonlijk adviesrapport op je scherm. Je kunt dit adviesrapport eventueel printen.
  3. Blijkt uit de check dat je mogelijk risico loopt? Dan belt een coach van het Sectorinstituut Transport en Logistiek je op voor een persoonlijk gesprek. Je bepaalt zelf of je hier gebruik van wilt maken. Het gesprek vindt plaats bij jou in de buurt, op een moment dat het jou uitkomt.
  4. Als dat nodig is, kun je begeleiding krijgen op één van de volgende gebieden: fysieke of mentale gezondheid, loopbaan en leefstijl.
  5. Na een jaar nodigen we je opnieuw uit voor de Inzetbaarheidscheck. Als logisch vervolg op de inzetbaarheidscheck plan je een herhaalcheck in. De herhaalcheck is bedoeld om te kijken hoe je er een jaar later voor staat. Deze online vragenlijst is hetzelfde als de inzetbaarheidscheck. Nadat deze is ingevuld krijg je een adviesrapport met daarin de resultaten van beide metingen. Op deze manier kun je  zien of je op bepaalde gebieden verbeterd bent of niet. Als je het risico loopt uit te vallen word je, net als bij de inzetbaarheidscheck, gebeld.

 

Herhaalcheck

Als logisch vervolg op de inzetbaarheidscheck word je een jaar later uitgenodigd om te kijken hoe je er dan voor staat. Deze online vragenlijst is hetzelfde als de inzetbaarheidscheck.

 

Wat kost de inzetbaarheidscheck?

De Inzetbaarheidscheck is gratis als je via je werkgever geld afdraagt aan de SOOB (Stichting Opleiding- en Ontwikkelfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en Verhuur van Mobiele Kranen). Weet je niet zeker of je geld afdraagt aan de SOOB? Kijk het na op je loonstrook, of vraag het na bij je werkgever.


Worden mijn gegevens veilig en vertrouwelijk behandeld?

Je vult de Inzetbaarheidscheck in op een beveiligde website met een persoonlijke code. Je gegevens worden volledig vertrouwelijk behandeld. We zullen je gegevens nooit zonder jouw toestemming delen met je werkgever of met anderen. Alleen de coach van het Sectorinstituut Transport en Logistiek kan je resultaten zien. De coach heeft een geheimhoudingsverklaring ondertekend.