De meeste rokers weten wel dat roken een ongezonde gewoonte is. De meeste rokers willen ook eigenlijk wel van die gewoonte af. Maar hoe zet je de knop om? Het programma ‘Tabak van roken’ helpt je niet alleen bij het stoppen met roken, maar ook bij het volhouden.


Stoppen en volhouden

Het Tabak van roken-programma bestaat uit 2 delen. Je begint met het kiezen van een stopdatum. Die datum bepaal jij, samen met je coach. In deze periode bereiden we je voor op het stoppen. De coach helpt je daarbij. Hoe zorg je dat je gemotiveerd bent en hoe voorkom je dat je na het stoppen een terugval krijgt? Als je daarop voorbereid bent, ben je mentaal sterk als het stopmoment is aangebroken.

In de tweede module ben je voornamelijk bezig met het volhouden, zodat je het stoppen langdurig volhoudt. Daarnaast bespreekt de coach ook je leefstijl en je vitaliteit met je. We weten dat het makkelijker is om de sigaret te laten staan als je lekker in je vel zit, zowel fysiek als mentaal.

Jeroen volgde het Tabak van Roken programma en voelt zich een ander mens.


Start nu!

Zet jij de knop om en ga je voor een gezonde leefstijl? Doe dan de inzetbaarheidscheck. Dit is een vragenlijst over je leefstijl en vitaliteit. Op basis van de risico’s van jouw leefstijl (in jouw geval: roken) bieden we je het Tabak van Roken programma kosteloos aan.