18 september 2019

STL streeft naar een blijvend laag verzuim in jouw bedrijf. Dat doen we door samen met jou naar de oorzaken van het ziekteverzuim te kijken en deze aan te pakken. Dat levert structurele resultaten op waarvan je jarenlang profijt kan hebben. Zo werken we samen aan een duurzame inzetbaarheid van je medewerkers.

Sluit je bij STL (opnieuw) een abonnement af voor verzuimbegeleiding, dan bieden we als extra service een maandelijkse verzuimalert. In een oogopslag zie je hoe het bedrijf ervoor staat op het gebied van frequent, kort en lang verzuim. Gaat het niet de kant op die jij wilt, dan staan onze adviseurs voor je klaar om je te helpen het verzuim te beperken. 
 

Duurzame inzetbaarheid

We maken eerst een verzuimanalyse. Kort, lang en frequent verzuim hebben ieder een eigen aanpak nodig. Vervolgens is er de vraag wat je kan doen om dit verzuim te voorkomen. En natuurlijk wat je ambitie is. De adviseurs van STL beschikken over een ruime expertise en bieden een breed scala aan diensten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Voor bedrijven die SOOB-premie afdragen, zijn die middelen, evenals het advies, veelal kosteloos beschikbaar.
 

De rode draad

STL raadt bedrijven aan altijd een verzuimanalyse te maken. Je hoeft daarmee niet te wachten tot een verzuimalert af gaat. Je kan er nu al mee beginnen, niet alleen als je een hoog maar ook als je een laag verzuimpercentage hebt. Bij een hoog verzuim is het natuurlijk logisch dat je op zoek gaat naar de achterliggende rode draad. Je kan pech hebben als bedrijf, maar meestal zijn er een of meer oorzaken te vinden die je kan aanpakken. Denk aan communicatie, hoge werkdruk of een verkeerd gebruik van veiligheidsmiddelen. Heb je een gemiddeld of laag verzuim dan is het zaak naar de toekomst te kijken en je af te vragen hoe je dit resultaat kan vasthouden of verder verbeteren. Waar komt het succes vandaan? En welke potentiele bedreigingen zijn er, zoals een vergrijzend personeelsbestand? Onze adviseurs helpen je graag. Zo werken we er samen aan om het verzuimpercentage in je bedrijf omlaag te brengen en blijvend laag te houden.
 

Meer weten?