Deze workshops richten zich op leefstijl, mentaal en fysiek. 
Leefstijl: Leef ik gezond?
Mentaal: Van werkstress naar werkplezier
Fysiek: Vitaal leven en werken zonder fysieke klachten


Workshop Leef ik gezond?

Het doel van deze workshop is om inzicht te geven hoe vitaliteit voeding en beweging kan beïnvloeden. Er worden praktische tips gegeven om gezonder te eten, dagelijks te bewegen en daarmee de leefstijl te verbeteren.  De workshop is een combinatie van theorie en praktische oefeningen waarin deelnemers ook leren van elkaar. De deelnemer kan een lichaamsmeting ondergaan zodat inzichtelijk is hoe hij of zij er qua BMI, vetpercentage en metabolische leeftijd voorstaat en welk risico factoren dit met zich meebrengt.
 

Workshop van werkstress naar werkplezier

Weerstand, ontevredenheid, klagen, verzuim, niet betrokken zijn. Dit zien we helaas teveel. Hoe krijg je medewerkers zover dat ze zelf het initiatief en de verantwoordelijkheid nemen om hier zelf actief mee aan de slag te gaan?
In deze workshop krijgen deelnemers inzicht in hun eigen manier van omgaan met dagelijkse zaken die zij als negatief ervaren en leren dit om te buigen. Actief omgaan met dat waar je invloed op hebt en omgaan met zaken waar je geen invloed op hebt in plaats van je ergeren. We hebben vaak geen invloed op wat ons overkomt, wel op de manier hoe we we ermee omgaat. Daar ligt de oplossing. Deze workshop gaat over zelfmanagement, doelen stellen en doelen halen. Verantwoording nemen voor eigen werkvermogen en werkplezier. Van ´ja maar´ naar denken in oplossingen. Dan ben je duurzaam inzetbaar, kun je omgaan met stress en verlaag je de kans op verzuim.     


Workshop Vitaal leven en werken zonder fysieke klachten?

De helft van de werknemers in onze sector transport en logistiek ervaart zwaar fysiek werk en een kwart wordt gehinderd door pijn. Door bijvoorbeeld lang zitten of juist lang staan, geforceerde of herhalende bewegingen of het veelvuldig tillen, worden bepaalde spieren en gewrichten overbelast. Dit kan leiden tot klachten aan rug, knieën, nek, schouders en armen/polsen.
Deze workshop geeft werknemers inzicht in wat ze zelf kunnen doen om fysieke klachten te voorkomen of te verminderen. Deze workshop gaat in op veilig en gezond lichaamsgebruik. Werknemers leren gezonde en afwisselende werkhoudingen door functiegerichte oefeningen en core stability training.  Ze leren ook wat zij zelf kunnen doen om de fysieke belasting te verlagen of hun belastbaarheid te verhogen. In de workshop wordt gebruik gemaakt van eigen werkmaterialen.


Afgestemd op de sector transport en logistiek

De workshops zijn praktijkgericht en afgestemd op onze sector. Elke workshop duurt 2 uur en kan ook in de avonduren of op zaterdag worden gegeven. Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximumaantal is 12.